Dívky do 21 let trénovaly v Nymburce

Reprezentaci dívek do jednadvaceti let čeká v prosinci A divize halového mistrovství Evropy, tentokrát ve Švýcarském Oltenu. Kvůli nepříznivé pandemické situaci minulého roku hrozilo mistrovství úplné zrušení, nakonec se však Evropská federace rozhodla pro zachování mládežnického mistrovství. Turnaj byl přesunut o rok později, bohužel poněkud nešťastně. Vmáčknout ho do nabitého programu sezóny 2021-2022 nebylo jednoduché, atak bylo mistrovství naplánováno do poloviny prosince, před seniorské mistrovství Evropy a mistrovství světa. Pro naše dívky to znamená, že času na přípravu je málo. 

Přípravu započal národní tým soustředěním v Nymburku, kam byla pozvána celá širší nominace. Bohužel kvůli vysokému počtu omluv soustředění nakonec proběhlo s menším počtem hráček, než-li bylo původně zamýšleno. I přes vysokou absenci se povedlo očekávání soustředění naplnit. 

V průběhu šesti tréninků se dívky pomalu rozehrávaly a zvykaly si na halové prostředí. Pod vedením trenéra Petra Nováka a asistentů Vojty Koláře a Terezy Mejzlíkové si tým ujasňoval herní systém, standardní situace nebo třeba i zkoušel nájezdy. Po třech dnech intenzivních tréninků tým opustil tréninkové centrum k menšímu odpočinku před pokračováním v přípravě. Příprava bude probíhat celý listopad a začátkem prosince.

Nominaci naleznete ZDE

Halové mistrovství dívek U21 vypukne již 17. prosince a naše reprezentace jej zahájí duelem s Ruskem. Zbytek rozlosování je dostupný na stránkách EHF (https://eurohockey.org/event/eurohockey-indoor-junior-womens-championship/)

Česká republika se potká se skupině s Rakouskem, Ruskem a Ukrajinou. 

Kristýna Šafaříková

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy