Nabitý program halového hokeje

Co přinese halový pozemní hokej české reprezentaci

Ženské a mužské reprezentační týmy čekají v halovém pozemním hokeji zkraje roku 2022 hned dva velké turnaje. V lednu odcestuje česká reprezentace do sousedního Německa na 

EuroHockey Indoor Championships 2022 a o necelý měsíc později do belgické provincie Lutych na FIH Indoor Hockey World Cup 2022.

Mistrovství Evropy 2022 míří do Hamburku

Halové mistrovství Evropy se uskuteční v termínu 12. – 16. leden 2022 ve sportovní hale v Hamburku. Ženy vstoupí do turnaje již 12. ledna, muži se představí o den později, tedy 13. ledna. 

Na turnaji se představí ženské a mužské týmy z Rakouska, Nizozemska, Běloruska, Německa, Ruska a Česka. Zastoupení pouze mužské reprezentace mají týmy z Belgie a Švýcarska, pouze ženské reprezentace pak týmy z Ukrajiny a Turecka.

Informace o rozpisu zápasů a ceně lístků nejsou prozatím k dispozici. Stránky turnaje jsou ve výstavbě a jejich aktualizaci můžete sledovat na webu: https://eurohockeyindoor2022.com

Česká reprezentace by ráda určitě zopakovala úspěchy z halového mistrovství Evropy v roce 2020, kde muži v Berlíně obsadili celkové 5. místo a česká děvčata vybojovala bronz v Minsku.

Světová kvalita bude k vidění v Lutychu

Ty nejlepší týmy z celého světa se utkají mezi 2. – 6. únorem 2022 v belgickém městě Lutych. Stane se tak po roční pauze, jež byla způsobena pandemií virové choroby covid-19. Mezi dvanácti mužskými a dvanácti ženskými týmy nechybí ani česká reprezentace. Česká republika se tak řadí k sedmi dalším evropským zemím, které se na turnaj probojovaly.

Šampionát otevře 2. února česká ženská reprezentace proti Kazachstánu. Ještě ten den se střetne s Kanadou. Muži se utkají s Jižní Afrikou v odpoledních hodinách a v pozdních večerních hodinách s Argentinou. Dne 3. února čeká ženy zápas proti Německu a USA a muži poměří síly s Rakouskem a Kazachstánem. Čtvrtý hrací den, a poslední v rámci skupin, čeká česká děvčata Ukrajina a muže Rusko. 

Již nyní je možné zakoupit lístky na webu: https://indoorhockeyworldcup2022.com/tickets/.

Ve světovém žebříčku halového pozemního hokeje FIH jsou muži i ženy shodně na pátém místě. Na posledním šampionátu mistrovství Světa v Berlíně se ženy umístily na sedmém místě a muži obsadili pátou příčku. Vylepšení pozice a zisk cenných kovů bude rozhodně jedním z cílů, ke kterým česká reprezentace směřuje.

 

Kristína Rýcová

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy