Arthur van Doren v novém Hokeji na zemi!

Portrét nejlepšího hráče světa, Goalie University Báry Čechákové, halový kemp ve Kbelích, závěr programu Erasmus+ a příprava juniorů na HME v Nymburce

Premiéra 93. dílu HnZ je na ČT sport v sobotu 20. listopadu ráno v 8:30, první repríza pro ranní ptáčata v úterý 23. 11 v 4:55, další budou následovat. Pořad můžete po odvysílání televizní premiéry vidět i na internetu pod odkazem https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10552610198-hokej-na-zemi/

A co všechno uvidíte?

  1. Předloni se nám to ještě nepovedlo, letos už to vyšlo. Podařilo se nám pro Hokej na zemi natočit rozhovor s nejlepším hokejistou současnosti – mistrem světa, mistrem Evropy a teď už i olympijským vítězem. Belgický obránce Arthur van Doren nám poskytl interview v Bloemendaalu, kde hraje nizozemskou Hoofdklasse. 
  2. Když máte cíl a vůli, najdete i cestu. Do dvouletého mezinárodního projektu Erasmus+ pod vedením prezidenta Českého svazu pozemního hokeje Gina Schilderse zasáhla koronavirová pandemie. Druhý rok proběhl on-line, a tak to mohlo i skončit. Jenže účastníci rozvojového programu pro trenéry se na půdě klubu Den Bosch sešli ještě jednou – a z jejich nových poznatků znovu může profitovat celý hokejový svět.
  3. Na zkušené v zahraničí – dokonce několikaleté – byla i naše nejlepší brankářka Barbora Čecháková. Chytala ve Španělsku a Německu a rozhodla se předávat své zkušenosti doma. Spolu s dalšími brankáři a hráči rozjela projekt Goalie University. A zájem je opravdu velký. Prvního kempu v Praze se zúčastnilo 35 mladých brankářů.
  4. Ve Kbelích mají novou halu, ve které zahájili zimní sezonu pětidenním kempem pro 40 dětí. Byli jsme se podívat na to, jak se jim pestrý a nabitý program líbil a jak jim chybí zameškaný rok v hale kvůli koronavirové pandemii.
  5. Nová hala ve Kbelích je důležitá i pro české reprezentační týmy, a to včetně juniorů, kteří tam na začátku prosince absolvují závěrečné soustředění před mistrovstvím Evropy v Nymburce. Po dlouhé pauze mají hlad po úspěchu a v domácím prostředí doufají i ve zlaté medaile.

Příjemnou zábavu přejí

Michal Dimitrov a Martin Hoffmann

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy