Kvalifikace na Mistrovství Evropy

Na základě nového kvalifikačního systému na Mistrovství Evropy se budou ženské a mužské reprezentace pozemního hokeje střetávat podle zcela nových pravidel.

Každé dva roky spolu poměří síly týmy ze skupin C a B a připojí se k nim poslední týmy ze skupiny A. Všechny tyto týmy budou bojovat o umístění ve skupině A, B i C, kdy se skupinou A rozumí nejvyšší evropská soutěž. V té hrál český ženský tým naposledy v Amsterdamu v roce 2017 a muži v Belgii v roce 2013. 

Na těchto kvalifikačních turnajích budou utvořeny celkem 4 skupiny týmů – nejlepší z nich pak zamíří přímo do skupiny A, méně úspěšní do skupiny B a týmy s nejméně body do skupiny C. 

Mezi týmy, které jsou v současnosti kvalifikované na Mistrovství Evropy v roce 2023 v německém Monchengladbachu, patří mužské reprezentace z Anglie, Belgie, Německa a Nizozemska. Ženské reprezentace mají zastoupení v podobě Belgie, Německa, Nizozemska a Španělska.

Šanci doplnit tuto sestavu mají další evropské týmy během srpna 2022. Česká děvčata se poperou o postup v Dublinu v termínu 22. – 27. srpen 2022 s týmy z Finska, Irska, Polska a Turecka. Česká mužská reprezentace pak odcestuje do Skotska, kde v termínu 21. – 27. srpen 2022 narazí na Finsko, Gibraltar, Skotsko, Švýcarsko a Wales.

Pokud je pro vás srpen daleko, můžete podpořit české reprezentace na turnajích v halovém hokeji již z kraje roku 2022. O těch jsme vám napsali zkraje listopadu ZDE.

Více informační ke kvalifikacím se dočtete na stránkách ZDE.

Kristína Rýcová

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy