Česká účast na Equally Amazing Executive Leadership Forum

Přesně před měsícem se v Bruselu pod záštitou EHF konalo fórum nesoucí název Equally Amazing Executive Leadership Forum. Zúčastnilo se jej 43 zástupců z 23 zemí Evropy. Českou republiku zastupovala Karolína Paterson a Gino Schilders.

Mezi diskutovanými tématy nechybělo vedení ve sportu, genderová vyváženost a organizační změny. Ke slovu se dostali nejenom řečníci z řad pozemního hokeje, ale také lidé zvenčí.

„Fórum EHF bylo plné inspirativních příběhů, které byly navíc podloženy zajímavými fakty a čísly. Tyto příběhy nám připomněly, že každý jeden z nás může přispět k pozitivnímu dopadu na tento sport. Zároveň jsem velmi ocenila možnost se i v tuto dobu osobně setkat se zástupci různých zemí Evropy. Nejen že jsme spolu sdíleli a diskutovali naše nápady, ale vytvořili jsme i užitečnou síť pro možné budoucí aktivity,“ přibližuje dění na fóru Karolína Paterson.

Gino Schilders hodnotí účast na této akci také pozitivně: „Bylo osvěžující se setkat i s jinými kolegy než s prezidenty Asociací a Svazů a generálními tajemníky, které běžně vídám na EHF fórech. Seznámil jsem se s mladými, chytrými a ambiciózními lidmi, které jsem do té doby neměl příležitost potkat. Když jsem poslouchal, jaké mají plány pro rozvoj pozemního hokeje ve svých zemích, dodalo mi to energii a chuť realizovat nové nápady i u nás. Je pravdou, že mnoho z nás bojuje se stejnými problémy, ale bylo skvělé vidět kolik bylo na fóru pozitivně motivovaných dobrovolníků, kteří mají vášeň pro náš sport a mají velké plány do budoucna.“

Gino Schilders ocenil především přístup polských kolegů a jejich práci se sponzory na základě marketingových dat. Inspirující pro něj byl také přístup Skotska a Irska, jež navazují spolupráce se státními školami a snaží se oslovovat indické komunity ve svých zemích.

„Když jsem poslouchal jednotlivé řečníky, znovu mi to připomnělo, že bychom neměli uvažovat pouze na úrovni klubů a federací, ale myslet jako celek. Myslet jako „my“. My všichni. Neměli bychom ztrácet čas zbytečnými rozepřemi a měli bychom mít neustále na paměti, že hlavní jsou naše hráčky a hráči. Všichni mluvili o tom, co oni sami mohou udělat pro pozemní hokej a já jsem přesvědčen, že přesně to znamená být lídrem. Zaměřit se na to, co mohu udělat, aniž bych ztrácel čas věcmi, u kterých je můj dopad naprosto minimální nebo vůbec žádný,“ zhodnocuje Gino Schilders.

Vzhledem k pozitivnímu ohlasu na fórum, nejenom z řad českých zástupců, jsme si jisti, že se bude podobná akce v budoucnu znovu opakovat. Rádi bychom tak oslovili každého, kdo má zájem být součástí, aby se nám ozval. Jedná se o unikátní šanci setkat se se zajímavými lidmi, které pojí jediné: společná touha pomáhat pozemnímu hokeji v růstu nejen v Evropě, ale po celém světě.

Více informací o této akci se dočtete přímo na stránkách EHF ZDE.

Pokud by vás k tomuto fóru cokoliv zajímalo, nebo máte zájem se do budoucna zúčastnit, napište nám na mail csph@pozemnihokej.cz.

Kristína Rýcová

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy