Mistrovství světa v Belgii je zrušeno!

Ty nejlepší týmy z celého světa se měly utkat mezi 2. – 6. únorem 2022 v belgickém městě Lutych. Bohužel bylo rozhodnuto, že ani tento halový turnaj, kde se měla představit jak ženská, tak mužská reprezentace, se neuskuteční.
Je nám velmi líto, že pro spoustu hráčů a hráček se jednalo o poslední příležitost ukázat své schopnosti a dovednosti na hřišti. Zároveň nám tím utekla příležitost obhájit, nebo dokonce vylepšit, svoji pozici v top 5 týmech světového žebříčku.
Současná pandemická situace v Evropě však zapříničila, že FIH a belgičtí organizátoři museli přijmout toto nelehké rozhodnutí. Jednou z variant bylo přesunutí turnaje na jiný termín, bohužel však nebylo možné najít datum, které by vyhovovalo všem zúčastněným zemím v jejich nabité mezinárodní agendě.
Děkujeme všem hráčkám, hráčům, trenérům a realizačním týmům, které se tvrdě připravovaly a doufáme, že načerpané zkušenosti využijí někdy v budoucnu.
Níže přikládáme vzkaz všem hráčům a realizačním týmům od prezidenta České hokejové federace Gina Schilderse:
„Drazí, je mi velmi líto, že byl zrušen další turnaj. Mrzí mě to zejména u těch z vás, pro které to mohla být poslední šance, jak zazářit v halovém hokeji na mezinárodní scéně. Vím, jak jste všichni v několika posledních měsících tvrdě dřeli na přípravě, a to i po zrušení halového Mistrovství Evropy v Hamburku, který se měl konat v lednu roku 2022 (turnaj byl přesunut na prosinec 2022).
Jedná se o těžké časy a dokážu si představit, že se to musí projevit také na psychice.
Avšak i tato doba nabízí příležitosti. Příležitosti soustředit se na to, co můžeme sami ovlivnit a zároveň příležitosti uvědomit si, co ovlivnit nedokážeme.
V současnosti jsme na startu naší olympijské cesty, na které se stoprocentně potkáme s mnoho dalšími překážkami. Mohu si tedy jen přát, aby šrámy, které si z těchto společných cest odnášíme, a jistě ještě budeme odnášet, byly pro vás v příštích letech připomínkou toho, jak daleko jste se dostali a jak moc jste na těchto cestách „obětovali“. Z mé vlastní zkušenosti mohu říct, že výhled z vrcholku těžko zdolatelné hory je vždy lepší než výhled z hory s výtahem.
Uvědomuji si, že tato slova nemůžou zastínit zklamání ze zrušení Mistrovství světa, které řada z vás bezesporu pociťuje, ale doufám, že se brzy společně sejdeme a popovídáme si o pokračování naší olympijské cesty.
Dovolte mi využít této situace k poděkování Adi, Steppi, Mirkovi, Alešovi, Nikole, Lukášovi, Danovi, Martinovi a všem ostatním zúčastněným za jejich tvrdou práci a obětavost. Jsem si jistý, že se se všemi, nebo alespoň s většinou, uvidíme i v budoucnu.
Takže hlavu vzhůru, čeká nás dlouhé stoupání.
Doufám, že brzy uslyšíme pozitivní novinky o podpoře programu Women Olympic Programm ze strany Národní sportovní agentury, které budou velkým impulsem pro naši společnou cestu.“
Kristína Rýcová

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy