Žijeme olympijský sen

I přes to, že je v České republice silná sportovní kultura, v kolektivních sportech se nám nedaří dosáhnout žádného významného olympijského úspěchu. Národní sportovní agentura, jež je oficiálním vládním orgánem zodpovědným za rozvoj a financování sportu v České republice, se to ale rozhodla změnit. Dala si za cíl podpořit 7 olympijských ženských sportů na jejich cestě na Olympijské hry Los Angeles v roce 2029.

České hokejistky získaly finanční prostředky pro zhmotnění jednoho ze svých dlouholetých cílů, kterým je účast na Olympijských hrách. Tento cíl má zanechat odkaz dalším generacím. 

Ačkoli si za peníze nikdo vstup na Olympiádu nekoupí, tato příležitost pomůže částečně poloprofesionalizovat pozemní hokej v České republice, a díky tomu výrazně zvýšit šance na kvalifikaci. 

Za nápadem propagovat ženský kolektivní sport prostřednictvím tohoto programu stojí Filip Neusser, bývalý hokejový brankář, který byl v loňském roce úspěšně nominován na post předsedy České národní sportovní agentury (NSA), jež má za úkol podporovat sport a pohybové aktivity v České republice. 

NSA mezitím zahájila řadu odvážných změn, které mají posílit význam sportu pro fyzicky i psychicky zdravou společnost. Český pozemní hokej se zaměří na intenzivní práci s mladou generací talentovaných dívek a žen, aby jim pomohl splnit jejich olympijský sen. 

O našem snu píší i EHF a FIH:

https://eurohockey.org/2022/02/18/fridayfocus-the-czech-womens-team-olympic-dream

/https://fih.ch/news/the-czech-olympic-dream/

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy