FINÁLE V HALOVÉM HOKEJI – VÝSLEDKY

Finále žen

HC 1972 Rakovník – SK Slavia Praha 1:7

I když to byla Slavia, kdo ovládal první čtvrtinu, v útoku se jí příliš nedařilo. Jako by prvních 15 minut zápasu hledala, kudy do rakovnického kruhu. Naopak díky rychlému breaku to byl Rakovník, který se ujal vedení. Bohužel to byl jediný světlý okamžik pro žlutočerné v tomto zápasu. V druhé čtvrtině se Slavia dostala již do tempa, obrátila výsledek na 4:1. a zápas byl rozhodnut. Slavia, která byla jednoznačně dominantnějším týmem si v halové sezóně odnáší titul Mistr České republiky v halovém hokeji 2021/2022. HC 1972 Rakovník obsazuje druhé místo extraligy žen. Nejlepšími hráčkami se stala slávistická útočnice Eliška Kadlecová a brankářka poraženého týmu Petra Witmannová.

Slavie byla v prvních minutách aktivnějším týmem. Šla na Rakovník pomalu a jistě rozehrávala ze zadních pozic. Vybojovala si i 3 útočné rohy, ale bez úspěchu. Avšak Rakovník sem tam pohrozil soupeři rychlými breaky, což se červenobílým stalo také osudným. Po jednom nevydařeném slávistickém rohu dvě minuty před koncem první čtvrtiny se Rakovník ujal balónku a při rychlém protiútoku skórovala Tereza Matoušková (Kotálová). Rakovník otevřel skóre 1:0.

Druhá čtvrtina opět začala pod taktovkou žen SK Slavia, ale jako by v útoku byly hráčky trošku bez nálady a agresivní styl hry, který jsme měli možnost vidět včera, se trochu vytratil. Ve 4. minutě se zdařil gól ze hry, kdy po dorážce dala gól Jindřiška Neusser. Stav 1:1. Minutu nato vystřelila Natálie Nováková, střela byla ztečována mimo bránu gólmankou Petrou Witmannovou. Slavie se pomalu, ale jistě dostala do tempa. Další branku si připsala Nikol Babická, Slavia vede 2:1. V polovině této čtvrtiny se Rakovník pokusil ohrozit Slavii střelou z rohu, která se ale nevyvedla dle představ. Rychlou kombinací v kruhu Nikol Babická střílí svůj dnešní druhý gól a zvyšuje tím vedení na 3:1. Pár sekund před koncem druhé čtvrtiny přidává krásnou střelou další gól Adéla Lehovcová. Stav zápasu je 4:1.

Ve 4. minutě měla SK Slavia útočný roh, svatyně Rakovníku byla uchráněna. Renata Capouchová svojí tečí, která se jí povedla díky obětavému skoku, zvyšuje náskok již na 5:1. Středočešky se snaží oplatit stejnou mincí, ale jejich útočný roh jim nevyšel. Díky rychlé kombinaci svůj první gól v tomto zápasu dává slávistka Eliška Kadlecová.

Poslední čtvrtina již nepřinesla žádné napětí. Za stavu 6:1 pro SK Slavii byl zápas již značně rozhodnutý. HC 1972 Rakovník se sice dostal ještě do několika šancí, leč neskóroval. Poslédní gól tohoto zápasu vstřelila opět Eliška Kadlecová a upravila skóre na konečných 7:1 pro SK Slavii.

 

Finále muži

SK Slavia Praha – HC 1972 Rakovník 8:3

Na začátku tohoto zápasu asi nikdo nedokázal předpovědět, kdo bude favoritem. První čtvrtina ale mluvila jasně. Slavia roztřepala síť rakovnické branky hned třikrát a bylo znát, že u balónku byla vždy o sekundu rychleji než soupeř. Rakovník snížil před koncem poločasu na 1:4. Slavia to nenechala bez odpovědi a zvedla náskok na rozdíl pěti branek. Poslední čtvrtina byla z diváckého úhlu pohledu nejkrásnější. Rakovníku se podařilo vstřelit dvě branky a stáhnout náskok na 3:6. Ale i když žlutočerní obhájci titulu nechali na palubovce vše, SK Slavia si pohlídala stav utkání, konečný výsledek byl 8:3. Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni brankář pražského týmu Tomáš Hanus a útočník Rakovníka Štěpán Klaban.

Zápas začal v rychlém tempu. První nepříjemná střela na bránu proběhla již v 30. sekundě. Letěla těsně nad branku Rakovníku. Rozhodčí museli přílišnou aktivitu hráčů trošku mírnit, první zelená karta padla v 3. minutě zápasu pro slávistického Josefa Tomse. Skóre otevřeli pražští hráči zásluhou Patrika Dubiny, který svojí rybičkou usměrnil balónek do sítě. Slavia Praha vedla 1:0. V sedmé minutě Čeněk Zuna přidává další gól, Slavia zvýšila náskok. Smršť pokračuje, na 3:0 upravuje skóre Martin Hanus z rohu. Minutu před koncem první čtvrtiny zahrávali rakovničtí roh. Výborným zásahem brankář Tomáš Hanus zabránil gólu.

V druhé čtvrtině se síly vyrovnaly a rakovničtí několikrát ohrozili branku SK Slavia Praha, gólu byli blízko, ale byla to SK Slavia, kdo opět skóroval zásluhou Kryštofa Bodnára. Měli jsme možnost vidět pěkný hokej, plný soubojů jeden na jednoho, ale až dvě minuty před koncem se Rakovníku podařilo snížit na 1:4 zásluhou chytré střely na bránu od Martina Seemanna. Chvíli na to se situace opakovala, žlutočerní měli další útočný roh, ten se jim proměnit už nepodařilo.

Třetí čtvrtina byla velmi vyrovnaná. V prvních pár minutách se podařilo HC Rakovník vystřelit krásnou střelu, která skončila těsně nad břevnem. Rakovník rozhodně neskládal své zbraně, respektive hokejky, a všichni měli napnuté své síly na 110%. Byl to ale právě tento tým, který čtyři minuty před koncem třetí čtvrtiny opět inkasoval. Stav 5:1.

Čtvrtá čtvrtina nám nabídla nejhezčí podívanou, HC 1972 Rakovník věděl, že již nemá co ztratit. Proto středočeši vyvinuli největší tlak z celého zápasu. Stačila ale jedna nepřesná rozehrávka a Slavie navýšila skóre na 6:1. Devět minut před koncem zápasu černožlutí ďáblové začali úřadovat. Nejprve snížil Martin Seemann, násle

dován svým spoluhráčem Josefem Trejbalem. Rakovník hrál power play, což ztrestal čtyři minuty před koncem Marek Svatoň. Stav 7:3 pro červenobílé. Kosmetickou změnou na výsledkové tabuli byl poslední gól zápasu Josefa Tomse.

Lenka Jeřábková

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy