Ohlédnutí za přípravným kempem ve Francii

Ve dnech 15. – 17. dubna odehrála ženská reprezentace U18 přátelská utkání proti národnímu výběru Francie. Celý přípravný kemp odstartoval reprezentační tým pod trenérem Martinem Capouchem již ve čtvrtek 14. dubna na hřišti Sk Slavia Praha, kde absolvoval poslední trénink. Následně se autobusem přesunul do města Caen v Normandii.

Děvčata si v průběhu dvou tréninků zvykala na povrch a poté bylo sehráno první utkání. Do něj vstoupila lépe Francie a náš tým jednoznačně přehrávala. Za české barvy se dokázala prosadit pouze Eliška Fousková a po závěrečném hvizdu česká reprezentace opouštěla hřiště s porážkou 1:3.

Po každém utkání následovaly navíc nájezdy. K vidění bylo pár zajímavých pokusů, ale nakonec i ty skončily jednoznačně výhrou 4:0 pro domácí tým.

Následující den byl na programu rozbor videa a odpolední zápas. I když se česká hra výrazně zlepšila, a holky si dokázaly vytvořit velký počet šancí, výsledek byl znovu jednoznačných 0:3 v náš neprospěch. Stejným skóre skončily i následné nájezdy. 

Na Velikonoční pondělí byl naplánován poslední zápas. Česká děvčata do něj vstoupila bojovněji a sehraněji než v předchozích dnech, bohužel se jim ani tak nepovedlo ze střeleckých pokusů nic vytěžit. Jako první se tak z gólu radovaly domácí Francouzky. 

Český tým si vybojoval velký počet trestných rohů a poslední čtvrtinu nepustil soupeřky na svoji polovinu, ale i tak zápas skončil nelichotivým výsledkem 0:4. Svoji převahu z konce zápasu Češky ukázaly při následných nájezdech, které vyhrály 4:3. Příprava ve Francii byla pro hráčky velkou zkušeností a s každým zápasem se posunuly zase o něco dále.

V květnu čekají český výběr do 18 let celkem 3 soustředění na hřišti Sk Slavia Praha. Celá příprava vyvrcholí nejprve 2. – 7. června turnajem v Holandsku a následně 11. – 17. července turnajem 8 nations ve Španělsku.

O tom, jak se bude děvčatům na turnajích dařit budeme pravidelně informovat.

Barbora Čecháková

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy