Ženská reprezentace si v pátek poradila se Švýcarskem

České pozemní hokejistky odstartovaly misi s názvem OH Los Angeles vítězně. V prvním přípravném utkání v Praze si poradily se Švýcarskem 3:1. Se stejným soupeřem se utkají ještě v sobotu v Plzni a v neděli opět v Praze.

Češky jasně přehrály soupeře, který v celém utkání hrozil prakticky jen z rychlých protiútoků. Domácím hráčkám se podařilo trvalou převahu přetavit v branky až v druhé čtvrtině, kdy se prosadily nejdříve Hájková a o dvě minuty později Kolářová.

Po změně stran se obraz hry prakticky neměnil. Češky hrozily ve střeleckém kruhu soupeře, nicméně většinou bez kýženého efektu. Z trvalé převahy v druhém dějství vytěžily už jen jednu branku, kdy se prosadila po krásné akci celé útočné formace Šmídová. Švýcarky dokázaly na konci utkání jen kosmeticky upravit skóre na konečných 1:3. Úspěšnou střelkyní byla po závaru před českou brankou Solomons.

Anna Kolářová: „Jsme šťastné, že se nám podařilo v prvním utkání zvítězit. Jediné, co utkání z mého pohledu chybělo, byla větší efektivita ve střeleckém kruhu. Nicméně věřím, že si střeleckou formu přineseme do zbývajících dvou zápasů a povede se nám třikrát zvítězit.“

Gareth Grundie: „Jsem rád, že se povedlo zapracovat hráčky do systému, který pro ně byl nový. Ve hře bylo spoustu pozitiv, nicméně i věcí, na kterých je potřeba zapracovat. Každopádně celkové pocity jsou pozitivní.“

ČR – Švýcarsko 3:1 (2:0)
G: 20′ Hájková, 22′ Kolářová (pen.), 36′ Šmídová – 55′ Solomons
Rozhodčí: P. Větrovský – Mejzlík
380 diváků

-red-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy