Češky ovládly i druhý souboj se Švýcarskem

České pozemní hokejistky si po páteční výhře 3:1 poradily stejným výsledkem se Švýcarskem i v sobotu v Plzni. Poslední zápas přátelského trojutkání sehrají v neděli od 10 hodin v Edenu.

Horké počasí v plzeňských Liticích jakoby ukolébalo hru v prvním dějství. Ta se odehrávala především ve středu pole, nicméně po konci první čtvrtiny svítil na světelné tabuli stav 1:1. Skóre za domácí otevřela v deváté minutě Duchková, za hosty vyrovnala v posledních vteřinách po zdařilém brejku Mollard. V druhé čtvrtině byly k vidění šance zejména v českém podání, žádná z nich však nenašla cestu do švýcarské branky.

Hned po vstupu do druhého poločasu předvedla skvělou individuální akci kapitánka Laciná, uklidila míč za záda bezmocné švýcarské brankařky a přinesla tím větší klid na domácí hokejky. Češky hrozily, vybojovaly si několik trestných rohů, které však v sobotu v Liticích nepatřily k silným stánkám jejich hry. Skóre se tak naposledy změnilo až 10 minut před koncem, kdy se krásnou střelou prosadila mladičká Přibíková a dala tím punc na českou výhru. „Za gól jsem moc ráda. Každopádně z celkového pohledu věřím, že se nám povede zítra přenést na hřiště trochu více energie. Dnes to bylo chvílemi trošku ospalé,“ svěřila se po svém třetím reprezentačním gólu rakovnická šutérka.

Kapitánka Kateřina Laciná byla, stejně jako včera, spokojená s výsledkem, nicméně s předvedenou hrou až tolik ne. „S výsledkem jsme spokojené. Ve hře cítím ještě lehké mezery, nicméně je to logické, jedná se o náš druhý společný zápas s novým systémem. Do zítřejšího zápasu bychom rádi vylepšili efektivitu trestných rohů a šancí celkově.“ Nechme se překvapit kolik sil zbyde oběma týmům na poslední měření sil, které vypukne v neděli v 10 hodin v Edenu.

14.5.2022 – 14:00 – Plzeň

ČR – Švýcarsko 3:1 (1:1)
G: 9′ Duchková, 33′ Laciná, 50′ Přibíková – 15′ Mollard
Rozhodčí: J.Pravda – Mejzlík
221 diváků

 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy