Češké reprezentantky smetly v přípavě Švýcarky i potřetí

Svěřenkyně irského kouče Garetha Grundieho zakončily trojutkání se Švýcarskem třetí výhrou. V Edenu nedaly soupeři šanci a po dominantním výkonu zvítězily 6:1.

Na domácích hráčkách bylo od začátku utkání vidět daleko více energie než v předchozích dvou zápasech. A kýžený výsledek zvýšené snahy na sebe nenechal dlouho čekat. Převahu korunovaly Češky v rozmezí deváté a dvanácté minuty, kdy se postupně trefily Laciná, Přibíková a Hájková. Když pak s finálním hvizdem první čtvrtiny přidala čtvrtý gól Lehovcová, bylo o vítězi prakticky jasno.

Do poločasu stačily Švýcarky korigovat stav brankou Haselhaus, nicméně ráz utkání se po změně stran prakticky neměnil. Třetí bezbrankovou čtvrtinu provázela spousta šancí a trestných rohů v českém podání, nicméně bez brankového efektu.

V posledním dějství se Češky nakonec prosadily ještě dvakrát, jmenovitě pak Holubcová s Hraníčkovou, pro kterou to byla premiérová trefa v národním týmu. V divácky atraktivním utkání tak Češky prokázaly svou příslušnost k širší evropské špičce a připsaly si důležité body do koeficientu FIH.

Gareth Grundie /trenér české reprezentace/: „S dnešním utkáním jsem spokojen asi nejvíc. Na holkách bylo vidět více energie, chuti a bojovnosti. Jsem rád, že se nám povedlo proměnit i více gólových šancí. Zkoušeli jsme na Švýcarky malinko jiný systém, který se osvědčil zejména v první a poslední čtvrtině. Určitě máme na čem stavět, zároveň však víme, na čem v budoucích týdnech zapracovat. Pokud bych měl být konkrétní, tak to bude hodně i o fyzické připravenosti, která bude jedním z důležitých faktorů úspěchu na kvalifikaci ME v Irsku.“

15.5.2022 – 10:00 – Praha/Eden

ČR – Švýcarsko 6:1 (4:1)
G: 9′ Laciná, 11′ Přibíková, 12′ Hájková, 15′ Lehovcová, 51′ Hraníčková, 53′ Holubcová – 28′ Heselhaus
Rozhodčí: A. Větrovský – Mejzlík
230 diváků

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy