Střídání kapitánských stráží v ženské reprezentaci

Trojutkání se Švýcarskem bylo začátkém nové etapy ženské reprezentace, paradoxně jím však skončila jiná, která se táhla dlouhých osm let.

Nejzkušenější Češka při víkendových bojích, Tereza Mejzlíková, se oficiálně loučila s kapitánským postem. „Už byl čas. Cítím, že vedoucí roli po mně musí přebrat mladší,“ usmála se pětatřicetiletá bývalá kapitánka národního týmu. „Byla to pro mě ohromná čest. Je ale každému asi jasné, že to není jen o té pásce, ale i o práci, kterou pro tým odvádíte. Na hřišti i mimo něj. Já si užila každou minutu toho času…,“ dodala Mejzlíková, která před akcí předala kapitánské kormidlo Kateřině Laciné„Moc si vážím toho, co Tereza celému českému hokeji dala. Je to pro mě velká pocta přebírat kapitánství právě od ní. Jsem moc ráda, že se nám rozhodla ještě pomoci na hřišti a udělám vše pro to, abych týmu dávala stejně pozitivní energie, jako mu dávala s páskou v posledních letech ona,“ reagovala čerstvá kapitánka na dojemný okamžik.

Následně se pak vrátila k samotným zápasům a jejich průběhu. „Utkání se Švýcarskem pro nás byla prvním testem. Jsem ráda, že se výsledkově podařila, nicméně máme mnoho prostoru pro zlepšení. S koučem jsme měli možnost v neděli rozebrat vše u videa a situaci vidíme velmi podobně. Čeká nás tvrdá práce, ale všechny jsme ochotné tvrdě bojovat a připravit se co nejlépe na důležité turnaje, které nás nejen letos čekají,“ svěřila se k hernímu kempu Laciná, kterou doplnila Mejzlíková. „Souhlasím s Kačkou. S přípravou jsme spokojené. Měli jsme možnost si při ostrém utkání vyzkoušet nové herní systémy, ale také například standardní situace. S novým koučem přichází změny, které potřebují čas na zažití, ale už nyní mohu říci, že se jedná o nový, zajímavý impuls.“

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy