Hokejová akademie: Seminář k rozvoji pozemního hokeje v ČR

Jak rozvíjet pozemní hokej v České republice? I o tom byl víkendový seminář pod záštitou Hokejové akademie.

Ve dnech 13. a 14. května se v Praze uskutečnilo další kolo semináře Erasmus Good Governance. Toto kolo bylo součástí Hokejové akademie, jejímž cílem je vzdělávání trenérů, rozhodčích, judges a oficiálů.

Během dvoudenní akce hovořil Tom Pedersen (manažer rozvoje EHF) mj. o leadershipu, dobrovolnictví a genderové vyváženosti. Účastníci měli také šanci diskutovat s Eline Zinninq z nizozemské hokejové federace (KNHB) o tom, jak získat více dobrovolníků a jak je udržet ve svém klubu.

Po sérii přednášek a diskusí proběhla analýza zápasu švýcarsko-českého ženského týmu s Nathanem Kippenem (KNHB). Celý páteční program pokračoval sobotní session, po které obdrželi účastníci certifikát od Nathana Kippena.

Semináře se zúčastnili také zástupci rozhodčích. Coen van de Bunge (olympijský rozhodčí z KNHB) se s řadou mladých rozhodčích podělil o své tipy a triky a navíc odpískal 2 zápasy společně s jedním z našich talentovaných rozhodčích Alešem Větrovským. Připojila se i Iryna Harčenko z ukrajinské federace.

Děkujeme všem zástupcům ze Kbel, Hostivaře, Pragovky a Hradce Králové, kteří se do dvoudenního setkání zapojili. Dorazilo přes 20 nadšených účastníků, kteří se chtěli učit a rozvíjet a pomoci tak svému klubu ke zlepšení. Zvláštní poděkování patří 40 hráčům a hráčkám a trenérům z SCM, kteří se přišli podívat a povzbudit český národní tým.

Děkujeme jmenovitě Karolíně Patersonové, Michaele Urbánkové a Karolíně Kříženecké za pomoc při zajištění úspěšného semináře.

Evropské programy Erasmus dávají každému možnost zapojit se do rozvoje sebe sama a do rozvoje pozemního hokeje. Český hokejový svaz úspěšně vede program vedení mládeže a ID hokej (para hokej) a bude zapojen do evropského programu LGBTI společně s fotbalem a hokejem. Pro ty, kteří se chtějí dozvědět více o možnosti zapojit se do některého z běžících projektů nebo kteří chtějí požádat o vlastní projekt, neváhejte nás oslovit.

-kri-

 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy