FIH: MS mužů zná své složení, Mejzlík už se nemůže dočkat!

Asia Cup přinesl finální odpověď na to, jak bude vypadat složení týmů na lednovém mistrovství světa v Indii, které bude hostit Bhubaneswar a Rourkela.

Poslední den bojů v základních skupinách na Asia Cupu v indonéské Jakartě přinesl rozuzlení otázky, které asijské týmy doplní pořadatelskou Indii na světovém šampionátu mužů. Prakticky byly ve hře 4 týmy na 3 místa. A černý Petr si nakonec vytáhl Pakistán.

Ten po úvodní remíze s Indií, kterou na Asia Cupu reprezentuje B-tým, rozdrtil domácí Indonésii 12:0. V dnešním utkání mu tak stačil jakýkoli bodový zisk proti Japoncům, aby postoupil do finálové čtyřky turnaje. Po smolné prohře 2:3 už však osud nebyl v jeho rukách. Ten třímali paradoxně v rukou Indové – pokud by v následujícím utkání porazili Indonésii o 16 branek, zavřeli by postupem do Final 4 Asia Cupu pomyslné dveře na MS svému odvěkému rivalovi. A byla to zřejmě zvýšená motivace, která Indy popohnala k drtivému výsledku 16:0, kdy tři branky padly až v posledních třech minutách utkání.

Tento výsledek uklidnil zbývající tři účastníky Final 4. Zmiňovaným Japoncům ze skupiny A a béčkovým Korejcům a Malajcům, nikdo postup na MS neuzme. Souboje ve finálové čtyřce Asia Cupu už tak bude jen otázkou formality, to nejdůležitější je rozuzleno.

Zde jsou týmy, které si zajistily postup na turnaj, který se uskuteční v lednu 2023 a rozhodovat ho bude mít možnost i český rozhodčí Jakub Mejzlík, který byl na MS nominován: Argentina, Austrálie, Belgie, Chile, Anglie, Francie, Německo, Indie, Japonsko, Jižní Korea, Malajsie, Nizozemí, Nový Zéland, Jižní Afrika, Španělsko a Wales.

„Už teď se moc těším. Bude to mé první MS, navíc v Indii, kterou mám moc rád. Termín je hodně speciální, ale doufám, že mi zápasy, které absolvuji nyní, pomohou se dobře připravit. Přece jen se jedná, po olympijských hrách, o nejvýznamnější sportovní akci našeho sportu,“ svěřil se Mejzlík a dodává. „Navíc jedna skupina se bude hrát na novém stadionu v Rourkele, který vypadá fantasticky. Sice ještě neznáme místo, kde budeme pískat, ale doufám, že budu mít možnost ho zažít na vlastní kůži.“

To, jak nový stadion pro MS v Rourkele roste, můžete vidět v tomto článku.

-jam-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy