Liga U15: Oba poháry putují do EDENU!

Ve stejný den, jako vrcholily semifinále extraligy, se ukončila sezóna staršímu žactvu, tedy kategorii do 15 let. O medaile se bojovalo až do posledního dne, u žákyň o bronzové, u žáků si zahrály Litice přímý zápas o zlato se Slavií. Nakonec oba dva poháry shodně putují do pražských Vršovic.

Starší žákyně

O prvním místu bylo rozhodnuto ještě před začátkem, dívky ze Slavie si z patnácti zápasů odnesly čtrnáctkrát výhru, ligu nakonec ovládly o devět bodů s gólovým rozdílem neskutečných 108 gólů. Stejně na tom byly i hradecké hráčky, pro ty byl poslední zápas rovněž pouze formalitou. Již před úvodním hvizdem měly jistotu stříbra, které si přebraly na ceremoniálu po semifinále žen společně se Slávistkami.

Velmi spokojená je Linda Nová, která si měla možnost převzít zlatou medaili. „Cílem této sezóny bylo zapojit nové hráčky, to se nám povedlo. Zároveň jsme měly jako prioritu obhajobu titulu, to jsme také splnily. Třetím cílem bylo hrát útočný hokej – splnění tohoto cíle dokazuje, že jsme za patnáct zápasů daly celkem 133 gólů. Bylo to tedy velmi vydařené, težko se to někdy bude opakovat. Jsem velmi vděčná, že jsem to mohla s holkama zažít.“

Jiné to měl jediný přemožitel sešívaných – Rakovník. Tomu se nepodařilo v páteční předehrávce svůj úspěch zopakovat, Slavii podlehl 1:5. Jediná rakovnická naděje na bronz tak byla, aby Hostivař neporazil Kbely o více jak osm gólů. To se však nestalo, Hostivař vyhrála potřebným rozdílem 9:0 a slaví tak bronzové medaile.

Konečné pořadí:

  1. SK Slavia Praha
  2. HC Slavia Hradec Králové
  3. HC Hostivař
  4. HC 1972 Rakovník
  5. HC 1946 Praga
  6. TJ Sokol Kbely

Starší žáci

Ve starších žácích se hrálo o nejvyšší příčku až do posledního hvizdu. V Plzni – Liticích domácí přivítali Slavii a cíl měli jednoduchý. Vyhrát. Nic jiného by jim totiž zlaté medaile nezajistilo. Zápas jako by předpovídal, co se na hřišti odehraje jen o pár hodin později v semifinále extraligy mužů. Celkem padlo deset gólů, po dvou rychlých brankách Litic začal na hřišti úřadovat Marek Mušinský, ten si zlato vystřílel čtyřmi úspěšnými zásahy.

Zápas a celý ročník nakonec Marek Mušinský i zhodnotil. „Dva góly na začátku s naší psychikou zahýbaly, naštěstí jsme se z toho rychle oklepali a během desíti minut jsme ve druhé čtvrtině srovnali. Ve druhém poločase jsme už dominovali, konečně jsme si vytvářeli šance a čtyři jsme i proměnili. To nám k titulu stačilo. Děkuji celému týmu, včetně nováčků, moc jsem si to s nimi užil!“

Třetí místo měli kluci z Mnichovic jisté, porážka s Presidentem 3:2 je tedy nerozhodila a brali i přes ní zasloužené bronzové medaile.

Konečné pořadí:

  1. SK Slavia Praha
  2. TJ Plzeň Litice
  3. TJ Mnichovice
  4. HC Hostivař
  5. President
  6. HC 1972 Rakovník
  7. HC Slavia Hradec Králové
  8. HC 1946 Praga
  9. TJ Sokol Kbely
  10. HC 1957 Kadaň
  11. PH Jičín
  12. HC 1970 Bolevec

-ave-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy