Finále extraligy je tady! A nejen to! To bude víkend!

Vyvrcholení celého roku je tady! Nejvyšší soutěže se nachýlily ke svému konci a my se tak můžeme těšit na víkend, který bude oslavou pozemního hokeje! V sobotu se odehrají finálová klání a zápasy o bronz. Navíc si svá odvetná utkání ve stejný den zahrají i účastníci baráže o extraligu mužů. O den později se můžeme těšit na druhé zápasy dorosteneckých semifinále.

Extraliga muži:

Do souboje o nejcennější trofej se dostali tradiční rivalové týmy SK Slavia Praha a HC 1972 Rakovník. První jmenovaný má výhodu domácího prostředí. Již tradičně se tak můžeme těšit na strhující a vypjatou atmosféru. I přes nepovedené pohárové bitvy jsou mírnými favority sešívaní, kteří letos ještě neprohráli. K vidění bude i holandská stopa. Utkání odřídí nizozemští sudí van Tuijl a Andela. O třetí místo se utkají poražení z předešlých duelů – TJ Plzeň Litice a HC Bohemians Praha. Hraje se v Plzni a ochozy budou jistě zaplněné do posledního místa, i protože Litičtí chtějí oplatit Klokanům porážku ze semifinále z minulého roku. Jako u každého správného představení, i tady jsou předskokani, nikoliv však kvalitou. Do extraligy se chtějí prodrat hráči z Kadaně. Blíže k možnosti si zahrát tuto soutěž i v příštím roce má Praga. Ta dokázala v Ústeckém kraji přežít za stavu 1:1 penaltu a nakonec otočit nepříznivý vývoj skóre a zvítězila 4:1. Nicméně očekávat se dá na Zeleném pruhu těžký boj, to dozajista.

Sobota – 11.6.2022 11:00 – baráž

HC 1946 Praga – HC 1957 Kadaň (1.z. – 4:1) – Zelený pruh
R: Větrovský P. – Větrovský A.

Sobota – 11.6.2022 17:00 – o 3. místo

TJ Plzeň Litice – HC Bohemians Praha
R: Krýsl – Řehák

Sobota – 11.6.2022 14:30 – finále

SK Slavia Praha – HC 1972 Rakovník
R: van Tuijl – Andela

Extraliga ženy:

Neméně napínavý bude souboj slávistických a rakovnických žen, které proti sobě vyběhnou o zlato již po několikáté v řadě. Naposledy putovala trofej do Edenu, kde se vše letos i odehraje. Vršovické hráčky se protrápily přes Pragu, z postupujícím rozhodovaly dokonce až poslední minuty. Středočešky si naproti tomu pohlídaly třígólový náskok proti Liticím. Pohárová klání, kterých se obě družstva zúčastnila minulý týden, vyzněla lépe pro Slavii, ta se probojovala až k postupu. Stihla si u toho nacvičit i samostatné nájezdy, při nichž Andrea Vančurová nepustila jediný míček za svá záda. O tom, zda budou mít šanci bojovat v příštím roce v Trophy si však slávistky budou muset vybojovat v sobotu. Právo startu v ní má zajištěn pouze mistr české ligy! Stejně jako u mužů i tady na průběh utkání dohlédnou van Tuijl a Andela. Bronz může jít do Litic, pro které by to byla historicky první medaile, nebo na Pragovku, pro kterou by to znamenalo zopakování výsledku z minulé sezóny. Nechme se překvapit, v Liticích to bude určitě vyrovnaná bitva.

Sobota – 11.6.2022 14:00 – o 3. místo

TJ Plzeň Litice – HC 1946 Praga
R: Krýsl – Řehák

Sobota – 11.6.2022 11:00 – finále

SK Slavia Praha – HC 1972 Rakovník
R: van Tuijl – Andela

Dorostenci:

Slibnou podívanou slibují i dorostenci. Předposlední zápasy sezóny se odehrají na Slavii, napínavější bude pravděpodobně ale druhý semifinálový duel Presidentu a Litic. Ten první vyhrály Litice v poměru 3:1. Presidentští však nemají v plánu cokoliv vzdát a stále věří v postup. Naopak Slavia má pohodlný šestigólový náskok, ani tak neplánují sešívaní ponechat něco náhodě, společně s odhodláním zeleno-bílých bude i tento duel vypjatý až do posledního hvizdu.

Neděle – 12.6.2022 13:00

President – TJ Plzeň Litice (1.z. – 1:3)
R: Toth – Beneš

Neděle – 12.6.2022 17:00

SK Slavia Praha – HC Bohemians Praha (1.z. – 6:0)
R: Toth – Jaroš

Dorostenky:

Hostivařské dívky ukázaly odhodlání a vše odmakaly až do závěru, i proto mají ve druhém dějství stále naději. Vyhrát musí nad Pragou alespoň o dva góly, aby se šlo až do nájezdů. Velmi mladý tým věří, že je zde stále naděje, soupeřky si chtějí náskok pohlídat a nedopustit žádné drama. Napětí do posledních vteřin zařídily dívky z Litic, které se doma snažily prostřelit skálopevnou slávistickou obranu. To se jim povedlo za šedesát minut jednou. Jejich protivnice přesně nasměrovaly míček dvakrát. Jak ale sami Západočešky říkají, nic není ztraceno, boje o finále jsou teprve v poločase a může se stát ještě cokoliv. Faktorem může být i únava ze sobotních klání.

Neděle – 12.6.2022 11:00

SK Slavia Praha – TJ Plzeň Litice (1.z. – 2:1)
R: Beneš – Kavanová

Neděle – 12.6.2022 14:00

HC 1946 Praga – HC Hostivař – (1.z. – 3:1) – Zelený pruh
R: Fousková – Holek

-ave- , -jam-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy