Dorostenecká finále jsou tady! Už v sobotu!

Poslední herní víkend sezóny 2021/2022 je tady. A co se v něm bude dít? Jedinou zbylou kategorií, která nezná rozdělení medailí a ani to, kdo si vlastně zaslouží pohár pro mistra ČR, je U18, tedy dorostenci a dorostenky. V sobotu 18. června si o medaile zahraje šest různých klubů.

Dorostenky

V deset hodin nabitý program odstartují dívky svými dvěma zápasy. O bronz hrají hráčky z Litic a Hostivaře. První jmenované budou mít výhodu domácího prostředí, které v Plzni vždy zaručuje skvělou atmosféru. Ani tak je nečeká jednoduchý úkol. Jejich protivnice se o bronz chtějí porvat do posledního hvizdu a zpravidla nevypustí jediný míček ani souboj.

Mírnými favoritkami na titul jsou Pragovačky, které ovládly o bod základní část právě před svými vyzyvatelkami ze Slavie. Ve druhém semifinále se ovšem velmi trápily s Hostivaří, utkání musely zachraňovat až čtyři minuty před koncem. To sešívané v odvetě neponechaly nic náhodě a vyhrály přesvědčivě 4:0. Do nejdůležitějšího souboje celých deseti měsíců si tak nepochybně odnesly větší herní sebevědomí, které může být klíčové. Zajímavým faktem bude také to, jak se projeví náročný reprezentační kemp, který některé hráčky tento týden absolvovaly. Praga měla v Lipsku svých zástupkyň více než Slavia. Projeví se to?

Sobota – 18.6.2022, 10:00 – o 3. místo
TJ Plzeň Litice – HC Hostivař
H: Plzeň-Litice

 

Sobota – 18.6.2022, 10:00 – finále
HC 1946 Praga – SK Slavia Praha
H: Zelený pruh

Dorostenci

Hned po dámách nastoupí i kluci. V neméně těžkých duelech si nejprve o bronz ve Vršovicích zahrají hráči Presidentu proti Bohemians. Druhý jmenovaný celek se za týden musel oklepat z porážky 4:1 a namotivovat se k co nejlepšímu výkonu. Klíčem k úspěchu bude překonat nejlepší obranu základní části a Matěje Smysla v jejím čele, respektive v bráně. To nikdy není lehký úkol. Presidentští budou chtít dozajista potvrdit svou třetí příčku po základní části a náročný kouč Troníček svůj mančaft dozajista namotivuje tak, že hráčům bude v posledním utkání sezóny doslova hořet tráva pod nohama.

Zlato přibude do sbírky jednomu z dvojice Slavie a Litice. Právě Západočeši se prezentovali drtivými protiútoky, kterými se během několika vteřin dokázali dostat přes celé hřiště až k přesnému zakončení. Naopak červeno-bílí dlouhodobě prokazují dobrou hru ve všech oblastech. Tomu odpovídá i nejlepší brankový rozdíl (tedy odečtení inkasovaných branek od těch vstřelených) ze všech šesti týmů – doposud se v této statistice mohou pyšnit 36 plusovými body. Jejich protivníci, kteří jsou v tomto ohledu druzí pak „pouze“ 18gólovým rozdílem. Slávisté mají ve svém jádru několik borců, kteří získali minulý víkend mistrovský titul v dospělé kategorii. Litičtí na druhou stranu několik bronzových „dospěláků“. Bude Slavia slavit double nebo si litičtí mladící polepší z bronzu až na zlato?

Sobota – 18.6.2022, 15:00 – o 3. místo
President – HC Bohemians Praha
H: Slavia Praha

 

Sobota – 18.6.2022, 17:00 – o finále
SK Slavia Praha – TJ Plzeň Litice
H: Slavia Praha

Nenechte si ujít na dlouhé dva měsíce poslední klubové duely a přijďte hráče a hráčky podpořit! Jsme si jisti, že byť nejde o extraligu dospělých, budete kvalitou předvedeného hokeje velmi příjemně překvapeni. To vám podepísujeme!

-ave- , -jam- 

 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy