V Polsku startuje ME Hockey 5s s dvěma Čechy!

Premiérové Eurohockey5s Championship mužů se bude konat ve Walczi od 6. do 9. července 2022. Česko bude mít své zástupce mezi oficiály, turnaje se zúčastní rozhodčí Tomáš Holek a judge Jan Lehejček.

Walcz není v hostování Hockey5s žádným nováčkem a díky skvělému zázemí v olympijském centru Ośrodek Sportu Ośrodek Przygotowań a zkušeným hostitelům se očekává zajímavá akce. Co je méně předvídatelné, jsou výsledky, protože se jedná o začátek cesty „Hockey Fives“ v hokejovém prostředí. Sílu jednotlivých týmů lze velmi těžko odhadovat, ale pokud bychom museli, tak bychom si vsadili nejspíš na výběry Holandska, domácího Polska, Švýcarska nebo Ukrajiny.

Co na všechny zúčastněné čeká? Horkých 47 utkání ve čtyřech dnech, které se odehrají na dvou hřištích. Hrát se bude 2×15 minut. Jinak se jedná o standardní pravidla nové varianty pozemního hokeje, které jsou pro zajímavost k nahlédnutí zde.

Týmy jsou rozděleny do dvou skupin – A (7 týmů) a B (6 týmů) s play-off, které určí první pořadí týmů na EuroHockey5s Championship v historii, a po kterém bude korunován první mistr Evropy.

Český tým se na ME nepředstaví, v letech následujících však ČSPH účast na Hockey 5s nevylučuje. To oba domácí oficiálové vyhlíží akci s úsměvem na tváři. „Tak trochu nevím, co od turnaje očekávat. To však nemění nic na tom, že se těším,“ svěřuje se sudí Tomáš Holek. „Bude to pro mne premiéra této formy pozemního hokeje, ale věřím, že se dokážu rychle aklimatizovat.“ To Jana Lehejčka, českého judge, čeká velmi náročný turnaj. „Bude se hrát 47 utkání a nás, oficiálů, je tu na práci za stolkem 6. Takže si dovedete představit, jak náročné to pro nás bude. Ale samozřejmě se těším, bude to dozajista zajímavá zkušenost,“ podotýká k nabitému programu zkušený oficiál.

Veškerá utkání poběží na platformě Eurohockey TV a i vy se můžete přesvědčit o tom, jak moc rychlou a zajímavou variantou pozemního hokeje Hockey Fives je. Odkaz na streaming naleznete zde.

-jam-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy