První prázdninový Hokej na zemi je tady!

Finále extraligy, PMEZ v Rakovníku, turnaj v Hradci Králové, 80 let Hostivaře, FIH Pro League, rozhodčí Coen van Bunge

Dívejte se na ČT sport v pátek 8. července v 19:35! Reprízy jsou v programu v pondělí 11. července v 9:35 a v neděli 17. července v 8:10. Po odvysílání premiéry najdete díl v i-vysílání České televize pod linkem https://www.ceskatelevize.cz/porady/10552610198-hokej-na-zemi/

A jaké je menu 97. dílu?

  • Začínáme velkým střídáním na trůnu pro mistryně republiky. Poprvé od roku 2012 nezískaly venkovní titul hráčky Slavie Praha. Už tradiční, vyrovnanou finálovou bitvu tentokrát vyhrály hokejistky Rakovníka a daly si ten nejlepší dárek k půlstoletí existence klubu.
  • V Rakovníku mají ještě jeden důvod k oslavám. Mistrovský titul žen totiž znamená, že budou příští rok reprezentovat český klubový hokej v druhé nejvyšší divizi pohárové Evropy. Místo v Trophy jim paradoxně týden před finále extraligy vybojovaly slávistky, které v klíčovém utkání na turnaji v Rakovníku porazily italský tým Polisportiva Valverde.
  • Radost mají také hráči Slavie Praha po pětiletém čekání totiž dobili zpět venkovní titul. A mužům Rakovníka na cestu domů naložili 10 gólů!
  • V Hradci Králové se konal největší mládežnický turnaj ve střední Evropě. Poprvé se ho zúčastnily naděje z Litvy. Všechny týmy si domů odvezly na památku krásné ceny
  • V Hostivaři oslavili 80 let existence klubu, s krásným bannerem, který zobrazuje největší a úspěchy od roku 1942. Byli jsme u toho!
  • Portrét nizozemského rozhodčího Coena van Bungeho: jak vzpomíná na strhující závěr olympijského finále v Tokiu, kdy se Belgičané nikoliv jednou, ale hned dvakrát radovali ze zlatých medailí, jak se mu ve čtvrtfinále olympiády na hřišti spolupracovalo s Jakubem Mejzlíkem nebo co říká trendu společného pískání mužů a žen na vrcholné úrovni?
  • Vyvrcholila třetí sezona FIH Pro League, uvidíte, která mužská a která ženská reprezentace dobyla v dlouhodobé soutěži pro nejlepší národní týmy světa titul

Příjemnou zábavu přejí Michal Dimitrov a Martin Hoffmann

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy