EVROPSKÝ ŠAMPIONÁT JUNIORŮ KLEPE NA DVEŘE!

Přesně za dva týdny se v Plzni – Liticích uskuteční Mistrovství Evropy juniorů v pozemním hokeji. Přípravy jsou v plném proudu, týmy ladí formu a my se podíváme na to, jak jsou na tom nejen práce v Liticích, ale také do hlubin českého mužstva.

V neděli 24. července v 16 hodin odstartují Češi pouť turnajem zápasem proti Walesu. Do té doby zbývá ale ještě poměrně dlouhá doba. Tým navazuje na společnou přípravu s reprezentačním výběrem dospělých. Tento víkend jsou hráči na dalším tréninkovém kempu v Rakovníku. Ti absolvovali v minulých dnech také fyzické testy a z aktuální squadry, která nyní čítá 25 jmen, se v průběhu následujícího týdne vykrystalizuje finální nominace.

Ta absolvuje nejprve přípravné duely se Švýcarskem, které se uskuteční v Plzni od pátku 15. července do neděle 17. července. A poté již bude ladit finální formu na šampionát, který se bude hrát „jednoskupinově“ každý s každým, přičemž dva nejlepší týmy si proklestí cestu do elitní divize evropského šampionátu v r. 2024.

Jednou z hlavních tváří turnaje bude kapitán pražské Slavie, Patrik Dubina. Toho jsme se zeptali na absolvovanou přípravu. „Po finále ligy příprava nabrala obrátky a probíhá kontinuálně, máme 3x týdně večerní tréninky a celovíkendové tréninkové kempy. Jediné volno, které máme, bylo tento tyden. Doufám, že tvrdou přípravu zúročíme na turnaji,“ dodává mladý reprezentant a je si dobře vědom toho, co bude jedním z nejdůležitějších faktorů. „Vše se bude odvíjet od fyzické připravenosti.“

Týmová chemie je nastavená zatím skvěle. „Tým je super, s klukama společně postupujeme různými kategoriemi od malička a veškerá klubová rivalita jde stranou. To je na reprezentačních akcích skvělé.“ A jak se těší statný obránce do Litic? „Na domácí ME se moc těším. Bude to repríza posledního turnaje U21, jenž byl také v Liticich. Panovala zde skvělá atmosféra. Jediné, co bychom rádi změnili, jsou předvedená hra a výsledky. Chceme hrát útočně tak, aby se měli i diváci na co dívat,“ uzavírá s úsměvem na tváři Patrik Dubina.

To jeho klubový parťák Josef Toms, nejúspěšnější hráč extraligového finále, vidí věci podobně. „Prakticky celou přípravu jsme měli se seniorskou skložkou, takže nás na kempech bylo opravdu hodně. Zároveň to bylo skvělé, že jsem se mohli poměřovat a zlepšovat se zkušenějšími hráči. Finální nominaci ještě nemáme, ale vše se bude ladit k utkáním se Švýcarskem. Tam věřím, že budeme mít možnost se kvalitně připravit a vyladit herní formu. Chceme předvádět v Liticích atraktivní hokej a vyhrávat, udělat radost divákům. Věřím, že dorazí v hojném počtu z celé České republiky.“

Přípravy v Plzni finišují. Veškerá utkání se budou streamovat, ale my věříme, stejně jak již zmínil mladíček Toms, že dorazí co nejvíce fanoušků osobně. Bude se rozhodně na co dívat. Vstupné na celý turnaj bude stát 300,- Kč, na jednotlivé dny 100,- Kč. Čili nic, co by nás, hokejové fanoušky, mělo odradit. V průběhu následujících dní vás seznámíme i s dalšími podrobnostmi, které se k turnaji vážou. Teď přikládáme pětadvacítku jmen, ze kterých trenéři vyberou finální nominaci na turnaj.

Širší nominace: Štěpán Vavřina, Dominik Bystřický, Josef Trejbal, Vít Soukup, Vojtěch Pažitka, Marek Skála, Štěpán Klaban, Patrik Dubina, Adam Vaňko, Jan Brzák, Tomáš Branšovský, František Svoboda, Josef Toms, Patrik Beran, Filip Kačírek, Kryštof Šesták, David Lachout, Matouš Vavřina, Jan Vitošek, Max Batík, Jakub Homolka, Šimon Levý, Matěj Ostaš, Martin Plachý, Jakub Klaban

Realizační tým: Miroslav Ludvík a Aleš Peřinka (trenéři), Nikola Mládková (manažer), Julius Smolej (fyzio)

-jam-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy