ME juniorky: Stíhací jízda přišla pozdě

Druhé utkání, druhý boj. Tentokrát s opačným koncem než v prvním utkání s Ukrajinou. Polky byly o branku lepší a bodovaly tak v obou svých utkáních na ME juniorek ve Vídni. Ukrajinky si v dalším utkání poradily s Itálií, domácí Rakušanky s Francií.

ČR – Polsko 2:3 (0:1)
G: 53. Semrádová, 54. Bašová – 29., 51. Drozda, 41. Czujewicz

Češky začaly proti Polkám aktivně, v prvním poločase si vytvořily několik velmi slibných příležitostí, které však zůstaly nevyužity. A byl to právě soupeř, který udeřil poprvé. Krátce před poločasem se podařilo proměnit ojedinělý brejk polské hráčce Drozda.

Druhé dějství začalo z české strany nervózně a Polky po zásluze přidaly druhou branku. Z trestného rohu se prosadila Czujewicz. Pak přišlo kouzlo porady po třetí čtvrtině, podobně jako o den dříve. Češky soupeře zatlačily, vytvořily si opět několik zajímavých šancí, udeřilo však opět na druhé straně. Když se podruhé v utkání prosadila Drozda, zdálo se, že je vymalováno. Opak však byl pravdou. Češky to nesrazilo, vrhly síly do útoku a během dvou minut snížily zásluhou Semrádové a Bašové na rozdíl jedné branky. Když kouč Geers naordinoval hru bez brankařky, na tabuli svítilo ještě pět minut do konce hrací doby. Na hřišti byl tlak znát, Češky dělaly co mohly, vytvořily si příležitosti, které volaly po brance, nicméně tentokrát se jim nepodařilo vstřelit kýženou branku. Proto dnes odchází bez bodu, ve středu je čeká zřejmě nejsilnější tým turnaje – domácí Rakousko.

„Dnes jsme si vytvořili v první čtvrtině spoustu šancí, bohužel bez úspěchu. Mrzelo nás, že jsme zapnuly až pozdě, moc jsme si přály alespoň vyrovnat. Těšíme se na středu, kdy nastoupíme proti domácím hráčkám, bude to jeden z vrcholů turnaje,“ svěřila se po utkání Kateřina Bašová.

„Dnes jsme nastoupili proti kvalitnějšímu soupeři než byla Ukrajina. Polky sice hrály dobře, nicméně my jsme je v prvním poločase přehrávaly. Bohužel jsme neproměnili šance a Polky nás potrestaly. K hráčkám jsme měli před poslední čtvrtinou řeč, která zabrala. Bohužel se nám podařilo jen snížit a ani 5 minut hry bez brankařky nám na vyrovnání nestačilo. Nyní se připravujeme na Rakousko, soupeře, se kterým jsme se krátce před šampionátem dvakrát potkali. Připravíme se dobře,“ dodal již s úsměvem na tváři kouč Frank Geers.

Foto z utkání naleznete zde.

-jam-

 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy