ME juniorky: Bolestivá prohra s Itálií

Tak tohle čekal málokdo. A nejméně asi české pozemní hokejistky. Z utkání, kde si měly primárně s Itálií připsat tři body a vylepšit si skóre, si odnáší prohru 0:1. Postup do elitní divize z toho tak letos bohužel nebude.

Utkání začalo pro naše hráčky relativně dobře, Češky měly více míček na svých holích, ale jakoby je svazovala nervozita. Těžko říci, čím byla způsobena. Snad z povinnosti připsat si tři body? Ve hře každopádně bylo spousta nepřesností, nedůrazu a nedorozumění. Ale Češky hrály spíše na polovině Italek.

V druhé půli jakoby tlak na naše hráčky ještě více dolehl. Šanci si Češky vytvořily z trestného rohu, který však také zůstal nevyužit. Následně zahřmělo na druhé straně. Italky poslala do vedení Clara Ramon. Češkám nepomohla ani jejich tradiční silná disciplína – poslední čtvrtina. A tak si na své konto připsaly druhou prohru v turnaji, která v celkovém kontextu znamená, že nemohou před posledním utkáním již dosáhnout na jedno z prvních dvou postupových míst. Bojovat tak zítra budou proti Francii o zisk bronzových medailí.

„Dnes to byl ohromně důležitý zápas s ohledem na celý turnaj, což asi na holky trochu dopadlo. Samozřejmě nás mrzí výsledek, který nás nepustí do boje o postup. Každopádně nám i tento zápas ukázal mnoho pro budoucnost. Holky získaly spoustu zkušeností, které se jim budou hodit,“ zhodnotil krátce po utkání Martin Capouch, asistent trenéra Geerse.

ČR – Itálie 0:1 (0:0)
G: 37. Ramon

Tabulka a ostatní výsledky zde.

-jam-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy