Ženská reprezentace prohrála ve Francii i potřetí

Tak trochu v ústraní pozornosti hraje tento týden reprezentační výběr žen tři utkání ve Francii. V prvních dvou duelech nestačil na svého soupeře poměrem 1:2. Další utkání je na programu v pátek.

Aktualizace, 29.7.2022

Francie – ČR 5:0 (4:0)

Češky odehrály poslední utkání na přípravě v Cambrai, kde nastoupily s namixovaným týmem bez hráček U21. V posledním utkání si třenéři vyzkoušeli určité herní situace a trochu upravený systém. Výsledek hovořil jasněji než vypadal vývoj na hřišti. Češky letí dnes do Prahy a chystají se na finalizaci přípravy na kvalifikační turnaj ME, který je čeká v druhé polovině srpna v Dublinu.

„Vyzkoušeli jsme si malinko jiný systém, pracovali jsme na komunikaci a celkovém pojetí hry. Ač tomu výsledek neodpovídá, tak jsme udělali týmově další posun, ač jsme tu rozhodně nebyli v plné sestavě,“ vyjádřila se k poslednímu utkání Tereza Holubcová.


Aktualizace, 27.7.2022

Francie – ČR 2:1 (2:0)
Gól ČR: B. Pažitková

Středeční podvečer jakoby z oka vypadl tomu předešlému. Češky dvakrát inkasovaly v první čtvrtině a poté již jen doháněly skóre. Do druhého dějství změnil kouč Grundie rozestavení a na hře se to projevilo záhy. Češky snížily na jednobrankový rozdíl poté, co se prosadila Barbora Pažitková, bohužel na víc to však už dnes nebylo.

„Zaspaly jsme začátek zápasu a bohužel jsme musely dotahovat. To by se nám stávat určitě nemělo. Bylo to v podstatě velmi podobné včerejšku. Druhá půle dnes byla od nás mnohem lepší, několikrát jsme sahaly po vyrovnání, ale bohužel jsem dokázaly vstřelit jen jednu branku,“ okomentovala utkání jediná střelkyně Barbora Pažitková.


26.7.2022

Francie – ČR 2:1 (2:0)
Gól ČR: V. Nováková

V úterý v podvečer nastoupily Češky ke svému prvnímu utkání proti francouzské reprezentaci. Naše reprezentace nemá k dispozici téměř deset hráček ze širšího kádru, který aktuálně nastupuje ve Vídni na ME U21. Ve vyrovnaném duelu byly o pověstný kousek lepší a šťastnější domácí hráčky, které obě první čtvrtiny vyhrály 1:0. České hráčky se nadechly k závěrečnému náporu v poslední čtvrtině, nicméně výsledkem bylo pouze snížení Veroniky Novákové.

Střelkyně jediné branky Veronika Nováková se nám vyjádřila i k utkání. „Musím říci, že jsem nehrály vůbec špatně a ač tomu výsledek neodpovídá, tak mi přijde, že jsme byly v první čtvrtině lepším týmem. Následně jsme ale trochu ustoupily od kvality a díky mnoha ztrátám měl více ze hry náš soupeř. Pokud dostaneme na své hokejky více klidu, zpřesníme kombinaci, tak s Francouzskami budeme hrát minimálně vyrovnou partii i ve středu.“

Češky sehrají další dva duely se stejným soupeřem ve středu v 17:30 a v pátek v 11:00 hodin.

Nominace českého týmu na utkání ve Francii je následující: Babická, Bašová Kar., Čecháková, Holubcová, Pažitková T., Kolářová, Laciná, Nová Lu., Nová Li., Lehovcová, Mejzlíková T., Nováková V., Nováková N., Pažitková B., Rutová, Vitošková, Vorlová.

-jam-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy