Úspěšná poslední příprava mužské reprezentace!

Češi si v posledním přípravném utkání před odletem na kvalifikaci ME v Ourense poradili v Edenu s výběrem Ukrajiny. Po výsledku 5:3 odjíždí dnes směr Ourense, kde je čeká neskutečně složitý turnaj s obtížnými soupeři.

ČR – Ukrajina 5:3 (3:1)
G: 5., 28. Svatoň, 30. Plochý, 38. Brzák, 39. Železný – 6. Koshelenko, 50., 53. Kovalenko
TR: 5:5 | ZK: 3:2 | ŽK: 2:1
R: Holek, Mejzlík

Češi si v rychlém utkání připsali důležitou výhru pro sebevědomí. Ač Ukrajinci na začátku utkání působili svěžejším dojmem, byli to domácí hráči, kdo se prosadili jako první. Po brejku a šikovném zakončení se radoval štírek Svatoň. Ukrajinci záhy vyrovnali z trestného rohu a hra se v následujícch dvaceti minutách přelévala ze strany na stranu. Před poločasem to byl opět Svatoň, který se prosadil velmi podobným způsobem jako při první trefě. Následovala opět branka v rychlém sledu, tentokrát si však Češi pohlídali zadní vrátka a krátce před poločasem udeřili na druhé straně – z trestného rohu poslal ČR do dvoubrankového vedení Plochý.

Po změně stran se hra více překlopila na českou stranu. Několik šancí zůstalo nevyužito až do doby, kdy se prosadil po hezké týmové akci Brzák. Toho o minutu později doklepnutím do prázdné branky napodobil Železný a o výsledku bylo prakticky jasno. Domácí následně neproměnili několik zajímavých brejků a přečíslení a dovolili soupeři opticky zkorigovat výsledek. V 50. a 53. minutě se prosadil dvakrát střelou Kovalenko a bylo to již jen o dvě branky. Tento stav nakonec zůstal i po posledním trestném rohu Ukrajinců, který špičkou kopny vytěsnil Pažitka mimo tři české tyče.

Češi vyhráli zaslouženě. Byli nebezpeční vzadu a fungovala jak spolupráce, tak po většinu utkání i náročný presink. Ve Španělsku to však bude chtít ještě malinko víc. Jak v defenzívě, tak v útoku. Už teď se těšíme, jak měření sil se silnými celky dopadne a českému celku držíme palce!

O nadcházejícím turnaji vás budeme v následujících dnech informovat jak na sociálních sítích, tak samozřejmě podrobněji na našem webu.

-jam-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy