Nová sezóna klepe na dveře, jaká ale byla ta loňská?

Nová sezóna startuje již ve středu zápasy dorostenecké ligy. O víkendu je budou následovat i ostatní soutěže, včetně extraligy mužů a žen. Rozlosování, včetně nasazení rozhodčích a všech důležitých informací, najdete na našem webu. Než se ale do nové sezóny naplno vrhneme, řekli jsme si, že je ideální čas zrekapitulovat si, co všechno se událo za deset měsíců minulého ročníku! A že se bylo rozhodně na co dívat – nejen v seniorních kategoriích, ale i v těch nejmladších.

Mladší žáci

Čím jiným začít, než dětmi – těmi do 12 let. Mohli jsme vidět velké množství gólů, pár slz a to hlavní – velký potenciál. Sezónu se podařilo vyhrát týmu ze Slavie – té hradecké. Po jednadvaceti zápasech se týmy umístily následovně.

  1. HC Slavia Hradec Králové
  2. TJ Mnichovice
  3. TJ Sokol Kbely
  4. HC Hostivař
  5. TJ Plzeň Litice
  6. SK Slavia Praha
  7. HC Bohemians Praha
  8. President
  9. HC 1946 Praga
  10. TJ Plzeň Litice B
  11. HC 1970 Bolevec
  12. HC 1957 Kadaň

Mladší žákyně

Nesmíme opomenout ani mladší žákyně. Stejně jako u jejich klučičích protějšků jsme mohli vidět, že budoucnost je rozhodně nadějná. Celou soutěž rovněž ovládl tým Hradce Králové.

  1. HC Slavia Hradec Králové
  2. SK Slavia Praha
  3. HC 1972 Rakovník B
  4. HC Bohemians Praha
  5. TJ Mnichovice
  6. HC 1972 Rakovník
  7. HC Hostivař
  8. TJ Plzeň Litice

Starší žáci

Na tři čtvrtiny hřiště si, identicky jako již několik sezón, zahráli kluci do 15 let. O titulu se dokonce rozhodlo až v posledním zápase mezi Slavií a Liticemi. Šťastnější byl první jmenovaný celek.

  1. SK Slavia Praha
  2. TJ Plzeň Litice
  3. TJ Mnichovice
  4. HC Hostivař
  5. President
  6. HC 1972 Rakovník
  7. HC Slavia Hradec Králové
  8. HC 1946 Praga
  9. TJ Sokol Kbely
  10. HC 1957 Kadaň
  11. PH Jičín
  12. HC 1970 Bolevec

Starší žákyně

Dívky měly o titulu jasno už dvě kola před koncem. O devět bodů soutěž ovládla Slavia, jejíž devízou byl útočný hokej. Pozadu nezůstala ani obrana, a tak v kolonce „rozdíl skóre“ svítí číslo 108, více jak dvojnásobek oproti druhému Hradci.

  1. SK Slavia Praha
  2. HC Slavia Hradec Králové
  3. HC Hostivař
  4. HC 1972 Rakovník
  5. HC 1946 Praga
  6. TJ Sokol Kbely

Dorostenci

Stejně jako v minulé sezóně, i letos si mladíci do 18 let zkusili, stejně jak tomu je u dospělých, Final 4. O konečném pořadí tak rozhodovalo semifinále a finále – v tom se proti sobě utkaly týmy Slavie a Litic. A i díky třígólovému Josefu Tomsovi se sešívaným povedlo pohár obhájit.

  1. SK Slavia Praha
  2. TJ Plzeň Litice
  3. President
  4. HC Bohemians Praha
  5. HC Hostivař
  6. TJ Mnichovice

Dorostenky

V dorostenkách, které rovněž hrály i Final 4, o tom, kam poputuje zlato, rozhodovaly až samostatné nájezdy mezi Pragou a Slavií. Šťastnější byl opět tým z Vršovic. V boji o třetí místo pak došlo k překvapení, když bronz po srdnatém výkonu putoval do Hostivaře.

  1. SK Slavia Praha
  2. HC 1946 Praga
  3. HC Hostivař
  4. TJ Plzeň Litice
  5. TJ Mnichovice
  6. HC Bohemians Praha
  7. HC 1972 Rakovník

1. liga mužů

Druhou ligu mužů se podařilo ovládnout „béčku“ Rakovníka. Protože ale o postup do nejvyšší soutěže nemělo zájem, tato šance padla na druhý celek – Kadaň. Ta se na dvě utkání pokusila porazit Pragu. To se jim, ani přes velkou bojovnost, nepodařilo a na sestavě týmů v nejvyšší soutěži se tudíž příští rok nic měnit nebude.

  1. HC 1972 Rakovník B
  2. HC 1957 Kadaň
  3. Šenkvice (SK)
  4. TJ Plzeň Litice B
  5. HC Hostivař B
  6. SK Slavia Praha B
  7. HC 1970 Bolevec

Extraliga mužů

Svou dominanci přes celou sezónu potvrzovali muži v červeno-bílých dresech – za 16 zápasů zaznamenali pouze jednu bodovou ztrátu, když remizovali na půdě Hostivaře. Po hladké jízdě v semifinále nadělili v posledním zápase sezóny Rakovníku rovných deset branek a po čtyřech letech půstu zůstává nejcennější trofej v Edenu.

  1. SK Slavia Praha
  2. HC 1972 Rakovník
  3. TJ Plzeň Litice
  4. HC Bohemians Praha
  5. HC Hostivař
  6. HC Slavia Hradec Králové
  7. President
  8. HC 1946 Praga

Extraliga žen

Po patnácti cedulích se na poháru objeví jiný název týmu. Po takto dlouhé době se totiž Rakovníku podařilo utnout předlouhou šňůru ligových výher zejména Slávistek. A že to bylo ve finále drama – necelou minutu před koncem vyrovnaly a na při nájezdech zachovaly chladnou hlavu, čímž odstartovaly dlouhé oslavy.

  1. HC 1972 Rakovník
  2. SK Slavia Praha
  3. TJ Plzeň Litice
  4. HC 1946 Praga
  5. HC Hostivař
  6. HC Slavia Hradec Králové
  7. HC Bohemians Praha

Ligovou sezónu veleúspěšně zakončily i národní týmy. Ač se těm juniorským moc výsledkově nedařilo, i tam byl vidět velký příslib do budoucna. To dospělé reprezentace splnily svůj úkol a ze druhých míst svých kvalifikací postoupily na ME skupiny B, které se uskuteční v roce 2023. Stále si tak zachovaly i šanci na kvalifikaci na OH do Paříže, kam by i z „béčkového“ mistrovství mohli přes dokvalifikaci postoupit. Tak uvidíme – to vše se bude dít až v té nové, věřme že minimálně stejně úspěšné, sezóně!

Všem hráčům, rozhodčím, trenérům i lidem z klubů děkujeme za všechny krásné momenty v loňském ročníku a zároveň nyní přejeme hodně štěstí v nové sezóně. Bez vás by to nešlo! 

-ave- , -jam-

 

 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy