Extraliga: V předehrávce slaví Litice, zbytek utkání v sobotu!

Úvodní kolo přineslo plno zvratů a překvapení. To největší bylo bezpochyby v zápasech úřadujících mistrů. To je ale již jen minulostí a svá zaváhání mohou na domácí půdě oba dva týmy odčinit. Kromě toho nás čeká i několik dalších utkání, která rozhodně budou stát za to! Druhé kolo načaly netradičně již ve středu ženy Plzně a Hradce Králové. Všechny ostatní duely jsou na programu v sobotu, 17. září.

Muži

Na programu jsou tři duely, volno pro tento víkend mají Bohemians a President. První dva začínají od jedenácti, oba na Slavii – jeden v Hradci, druhý v Praze. Papírovým favoritem jsou však ze tří zápasů pouze sešívaní, a to i přes úvodní velké zaváhání. Naopak v Hradci se čeká fyzicky velmi náročná bitva, na rozhodčí Pivka s Řehákem tak nečeká vůbec nic lehkého. Za připomenutí stojí, že při posledním klání těchto dvou týmů padla červená karta hned v 10. minutě. Duel v Rakovníku má ambice na to, být technicky na velké úrovni – oba celky na to kvalitu zajisté mají. Jestli se litickým mužům povede oplatit vyřazení ze semifinále z minulé sezóny můžete přímo u hřiště sledovat od 12:15.

11:00 HC Slavia Hradec Králové – HC 1946 Praga, Hradec Králové
R: Řehák – Pivko

11:00 SK Slavia Praha – HC Hostivař, Slavia Praha
R: Větrovský P. – Větrovský A.

12:15 HC 1972 Rakovník – TJ Plzeň Litice, Rakovník
R: Pravda – Tóth

Ženy

O víkendu nás čeká pouze jeden duel – souboj Litic a Hradce je již totiž odehraný. Dopadl lépe pro domácí ženy ve žluto-modrém. Brankový rozdíl byl ale pouze jednogólový, v 35. minutě jej zařídila Vendula Rutová. Těšit se tedy můžeme  jenna zápas mezi Rakovníkem a Pragou, kde bude nemalou roli hrát taktika trenérů Martina Seemana a Ondřeje Blažka. Dokážou Pragovačky navázat na šest branek ze zápasu s Bohemians, nebo si připíše Rakovník první výhru v nové sezóně?

10:00 HC 1972 Rakovník – HC 1946 Praga, Rakovník
R: Tóth – Pravda

Litice si udržely neporazitelnost

14. září TJ Plzeň Litice – HC Slavia Hradec Králové 1:0 (0:0), Plzeň-Litice
G: 35. Rutová
R: Pravda – Koryťák J.

V předehrávce druhého kola se střetly dva týmy, které to k sobě mají z české extraligy nejdál. Cestovat ve všední den musely ženy z královéhradeckého kraje až do Plzně. Pokud chtěly odjíždět s alespoň nějakým bodovým ziskem, nečekalo je nic jednoduchého. Svěřenkyně kouče Nocara totiž v úvodním kole ukázaly, že letní přípravu rozhodně nepodcenily. Dívky v červených dresech na trávník vlétly ve velkém tempu a rozhodně nebyly horším týmem. Útočné akce domácích likvidovala dobrými zákroky zase veteránka Štěpánka Šmídová, která nakonec za svá záda pustila za šedesát minut jeden jediný míček. Ve 35. minutě se povedlo vsítit vítěznou branku teprve osmnáctileté Vendule Rutové. V závěru se hradecké slávistky dostaly do několika slibných šancí, avšak alespoň k bodu by potřebovaly větší klid v zakončení a více štěstí. Radují se tedy domácí hráčky, které mají ze dvou utkání plný počet bodů.

„Šly jsme do zápasu s tím, že chceme vyhrát, bohužel to ale nešlo podle našich představ,“ hodnotí jedna z nejmladších plzeňských nadějí, Jana Duchková. „Hra byla vyrovnaná, většinou ale na půli soupeřek. Nakonec se nám poštěstilo a daly jsme gól. I přesto Hradec bojoval a snažil se stav zvrátit. Naštěstí pro nás, ani z šancí na konci zápasu jsme neinkasovaly a svůj cíl jsme splnily.“

„Jednalo se o vyrovnaný zápas,“ říká Štěpánka Šmídová. „V prvním poločase byl o něco lepší domácí tým, tlaku jsme se ale ubránily. Štěstí se drželo domácích, a tak jednu ze svých šancí proměnily. Závěrečný tlak se nám nepovedlo přetavit ve vstřelenou branku, tak je bohužel konečný výsledek takový, jaký je.“

Nezbývá než doufat, že i toto kolo bude plné napínavých a hokejových momentů, stejně jako to předešlé. Těšíme se na Vás!

-ave- , -jam-

 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy