Extraliga: Naladí se při svátečním kole Slavia pozitivně na EHL?

Naše nejvyšší soutěže výjimečně pokračují i jindy než o víkendu, a to již zítra – ve středu 28. září, kdy je volno díky státnímu svátku. Nasazení týmů v jejich utkáních ale rozhodně sváteční nebude, naopak, všude se pojede na 100 %!

Extraliga mužů

Co nás v nejvyšší soutěži mužů čeká? Praga se svou bojovností a odhodláním pokusí zaskočit sešívané, kteří by rádi zopakovali výsledek z podzimu 2021, kdy na domácí půdě zvítězili neskutečných 19:0. Pro českého mistra to bude také poslední test před odjezdem do Hamburku na EHL. Litice po sobotě mají co odčiňovat, jejich soupeřem bude rozjetá Hostivař, která jim nic nedá zadarmo a nečeká je tak rozhodně nic lehkého. Klokani se utkají s rakem. Vypjatý souboj rozhodne, jestli se Bohemians dokázali adaptovat na velké změny v sestavě, a jestli nalezne Jakub Beneš gólový recept i na Petra Větrovského. Kolo završí President s Hradcem. Druhý jmenovaný celek provází velká smůla, i přes nesporně dobré výkony se jim nedaří bodovat a v Praze to o nic jednodušší mít nebudou. V minulém kole však nepředvedli ideální výkon ani jejich hostitelé, kteří podlehli Hostivaři.

11:00 SK Slavia Praha – HC 1946 Praga, Zelený pruh
R: Krýsl – Holek

12:00 HC Hostivař – TJ Plzeň Litice, Hostivař
R: Řehák – Větrovský A.

13:00 HC 1972 Rakovník – HC Bohemians Praha, Rakovník
R: Tóth – Pravda

přeloženo – President – HC Slavia Hradec Králové, Slavia Praha
R: Větrovský A.

 

Extraliga žen

Trhákem kola jsou sešívané ženy a trápící se Praga, ta ze tří utkání brala body pouze jednou. Ani slávistkám se první představení příliš nevyvedlo. Jeden z týmů tak má šanci svou nelichotivou bilanci ukončit a nastartovat vítěznou sérii. Od 10 hodin na hostivařské hřiště poprvé v této sezóně vyběhnout domácí ženy. Favoritem je ale hostující celek z Plzně, který má na svém kontě tři cenné skalpy a svou šňůru by rozhodně nechtěl ukončit. Sváteční den se zakončí v Hradci, kam dorazí bohemačky. Ze dvou utkání se jim, na rozdíl od domácího celku, nepodařilo připsat ani jeden bod. Proti nim bude navíc stát jedna z dosavadně nejlepších obran a skórovat bude výzvou.

10:00 HC Hostivař – TJ Plzeň Litice, Hostivař
R: Babická – Fousková

13:00 SK Slavia Praha – HC 1946 Praga, Slavia Praha
R: Babická – Holek

18:00 HC Slavia Hradec Králové – HC Bohemians Praha, Hradec Králové
R: Krýsl – Jaroš

Pokud ještě nemáte plán, jak oslavit Den české státnosti, vydejte se podívat na extraligu! Nebudete zklamáni.

-ave- , -jam-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy