Extraliga: Víkend láká nejen na EHL!

Po náročném svátku opět do akce! V sobotu se pokusí své nelichotivé série ukončit muži z Hradce a ženy z Pragovky, nečeká je ale nic jednoduchého. Jejich soupeři jim nedají nic zadarmo.

Extraliga mužů

Co je vůbec na programu dne? Na úvod zavítá na Zelený pruh Hostivař, jejichž muži doufají v to, že se jim podaří navrátit se na vítěznou vlnu, kterou jim překazily v posledním kole Litice. Praga má však stejné ambice, ani přes bojovnost a urputnost se jim zatím bodového ohodnocení nedostalo. Rozhodovat bude, jestli budou hosté produktivnější než v minulém zápase, kdy se jim z mnoha šancí povedlo dát jen jednu branku. President měl ve středu kvůli odloženému utkání s Hradcem volno, teď je čeká výlet do Litic, kde urvat výhru není nikdy lehké. Navíc, když jediným přemožitelem jejich protivníku jsou doposud ze čtyř utkání jen slávisté. Páté kolo završí výjezd Rakovníka do Hradce. Ani tady za sebou nemají účastníci zápasu zrovna pozitivní předešlé utkání. Rakovník provázela střelecká impotence, Hradec zase lehká nekoncentrovanost, která může souviset i s rychlým omlazením týmu.

11:00 HC 1946 Praga – HC Hostivař, Zelený pruh
R: Holek – Řehák

15:00 TJ Plzeň Litice – President, Plzeň-Litice
R: Holek – Mack

16:00 HC Slavia Hradec Králové – HC 1972 Rakovník, Hradec Králové
R: Machút – Krýsl

Extraliga žen

Jako první se představí dámy z Hradce a Rakovníka, jejichž posledním protivníkem byla shodně Bohemians. Výsledek byl ovšem rozdílný. Hradecká Slavie doplatila na výpadek ve třetí třetině, zatímco Rakovník si s chutí zastřílel a nasázel hned pět branek. O půl hodinu později zazní úvodní hvizd i v Praze, kde nastoupí Praga proti Hostivaři. Druhý jmenovaný celek předvedl v prvních třiceti minutách duelu s kralujícími Liticemi hokej, který by je mohl dostat i do Final 4, avšak druhý poločas se nesl v opačném duchu. Čtyřikrát inkasovaly a postupně více a více vypadávaly z tempa hry. Praga má za sebou dozajista černou vzpomínku, na kterou bude chtít co nejrychleji zapomenout, a kterou bude chtít napravit. To by ji mohlo motivovat k lepším výkonům, než kterými se v posledních utkáních prezentovala. Musí se však obejít bez jedné z opor útoku – Barbory Pažitkové. Ta se vydala zkusit hokejové štěstí do Itálie, konkrétně do Říma. Klíčové tak bude, zdali se domácí ofenziva dokáže s takovýmto výpadkem vypořádat.

13:00 HC Slavia Hradec Králové – HC 1972 Rakovník, Hradec Králové
R: Krýsl – Babická

13:30 HC 1946 Praga – HC Hostivař, Zelený pruh
R: Pivko – Jaroš

Kromě toho se nám ve 12:45 představí sešívaní muži proti Pinoké v EHL. Kdybyste i přes nabitý víkendový program našli chvíli času, můžete se podívat třeba na tento souboj. Těšíme se na Vás u hřiště!

-ave- , -jam-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy