Hokejová exotika od úterý v Praze, Liticích i Rakovníku!

Tak tohle tady dlouho nebylo… Věděli jste o tom, že se pozemní hokej hraje i ve Spojených Arabských Emirátech? No a tušili byste, že se dva místní týmy vydají na cestu do České republiky, kde budou chtít poměřit své síly s předními českými celky? Ano, tak přesně tohle se nyní děje…

Dubai Scarlet a tým z Khalify změří své síly od úterý do pátku 18. – 21. října s Rakovníkem, Liticemi, Pragovkou a Hostivaří. Bonusem budou páteční utkání proti reprezentačnímu výběru do 18 let. Oba exotické týmy přiletěly do české metropole v neděli, resp. v pondělí a utkání v Praze odehrají na Zeleném Pruhu a v Edenu. V sobotu před večerním odletem je čeká ještě shlédnutí dvou extraligových utkání mužů na Slavii, kde domácí budou hostit President a následně Bohemians Pragu.

„Oba týmy pravidelně cestují po Evropě, aby poznaly jinou kulturu a hokejové prostředí. V minulých letech byli na Ukrajině, kde jim presidentka svazu, paní Iryna Kharchenko, doporučila spojit se s námi a domluvit si návštěvu Česka,“ vysvětluje Gino Schilders důvody toho, proč si hokejisté ze SAE vybrali jako svou destinaci pro letošek Prahu.

Celou akci zajišťuje pod vedením Robina Weintritta svazová komise „OTA“ (Organizace Turnajů a Akci), která má na starosti pořádání federačních akcí na českém území. V průběhu tohoto roku převzala pod svá křídla i tento typ akcí, včetně organizace přátelských reprezentačních utkání. V její jurisdikci tak budou nejen „velké“ turnaje, ale i tyto akce menšího rázu. Cílem je sjednocení organizačních procesů, větší efektivita a zejména zvýšení kvality zajištění podobných akcí, což určitě v budoucnu ocení jak hráči a realizační týmy, tak diváci.

„Pro oba týmy zajišťujeme v podstatě až na letenky veškerý servis. Od transferů, přes ubytování a stravu. Koordinaci utkání mají v gesci jednotlivé kluby a jsme rádi, že projevili zájem o konfrontaci s exotickými soupeři v takové míře. Snažili jsme se ukázat oběma týmům ze SAE, že se pozemní hokej hraje i jinde než v Praze, proto míří do Rakovníka a Litic. Jsme přesvědčeni, že to pro ně bude přínosný týden, který pomůže nejen k jejich hokejovému rozvoji, ale i k poznání Česka,“ komentuje Michaela Urbánková, která zajišťuje organizaci akce na české straně v rámci ČSPH.

Program utkání:

úterý 18.10. – Praga

19:00 – Dubai Scarlet – Praga
21:00 – Khalifa – Hostivař

středa 19.10. – Litice

18:00 – Khalifa – Litice
19:30 – Dubai Scarlet – Litice

čtvrtek 20.10. – Rakovník

19:00 – Dubai Scarlet – Rakovník
21:00 – Khalifa – Rakovník

pátek 21.10. – Slavia

15:00 – Khalifa – ČR U18
17:00 – Dubai Scarlet – ČR U18

-jam-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy