U16: Třídenní kemp v Nizozemsku se povedl!

Reprezentační výběr holek a kluků kategorie U16 má ze sebou společný výjezd do holandského Apeldoornu. Ten probíhal od neděle 30.10. do středy 2.11. Na programu nebyla pouze přípravná utkání. Na český výběr čekalo i pár tréninkových bloků. Jak vše probíhalo, vám přiblížíme níže díky autentickému komentáři přímo z Nizozemska.

V neděli pozdě večer jsme vyrazili do holandského Apeldoornu a na místo jsme dorazili časně ráno. Cesta byla bezproblémová, a tak jsme se mohli soustředit na náš záměr výjezdu – hokej. Po příjezdu následoval trénink a rozřazení hráčů a hráček do dvou týmů. Následovalo krátké volno před prvními mezinárodními zápasy. Sérii zápasů odstartoval tým holek, s regionálním výběrem prohrály – a to jak kvalitou, tak i gólovým rozdílem 0:7.

Po zápase jsme měli možnost krátce zhodnotit zápas s Alenou Vaňkovou. “Už před zápasem jsme věděly, že protihráčky budou těžkým soupeřem, ale i přesto jsem šly do utkání se sebevědomím a snažily jsme se hrát hezký hokej. Už ze začátku začaly silně pressovat, ale to nás nerozhodilo. Bylo ale vidět, že jsou více sehrané a technicky i fyzicky zdatnější. Přesto jsme si ze zápasu hodně vzaly a jsme rády za zkušenost.”

Na řadu přišel zápas kluků. Ti začali zápas proti stejnému soupeři velmi aktivně a vytvořili si opravdu slibné akce ke skórování. Příležitost ke vstřelení gólu měli i z penalty, kterou bohužel neproměnili. Jediný český gól dal Jáchym Baxa, který z trestného rohu pohotovou dorážkou dorazil míček do branky. Na první zápas, který hráli společně, podali dobrý výkon. I přesto ale na soupeře nestačili a prohráli 1:3.

Úterní den jsme začali dopoledním tréninkem vedeným trenéry organizace Sportways. Po obědě měly oba naše týmy prostor k odpočinku tak, aby se všichni mohly co nejlépe připravit na večerní zápasy. Dívky sehrály dva zápasy za sebou, kdy se v prvním postavily proti stejně starému týmu Apeldoornu, a o necelé dvě hodiny později je čekal druhý boj s kategorií o dva roky starší (U18). Oba zápasy holky sice prohrály, ale dozajista si odnášejí cenné zkušenosti.

Jak zhodnotila zápas proti U18 Nikola Sedláková? “Byl to těžký zápas, hrály jinak než týmy, se kterými jsme hrály před nimi. Nenapadaly obranu tak často, více nám procházely nahrávky přes střed. Hodně si nahrávaly mezi sebou a rychle se tak dostávaly do našeho kruhu, nicméně neproměnily tolik šancí v gól jako jiné soupeřky. My jsme měly také více šancí vystřelit a dát gól ale bohužel ani jednu jsme neproměnily. Nakonec to skončilo 3:0 pro nizozemky. Ale myslím si, že jsme nechaly na hřišti všechno, co jsme měly a odešly se vztyčenou hlavou.”

Tým chlapců odjel do pár kilometrů vzdáleného Hattemu, kde odehrál zápas proti místnímu Hattem M.H.C. Tentokrát byli kluci velmi blízko výhře, ale nakonec ani tento zápas neskončil po výsledku 2:3 v náš prospěch.

Kolik šancí měli čeští kluci proti Hattem M.H.C. (U16), a jak si to užil, nám pověděl Jan Mašek. „Zápas jsme začali aktivně, pressovali soupeře a vytvářeli si nekonečné množství šancí, které jsme ale nedotáhli do úspěšného konce. Jinak jsem si to moc užil a jsem rád, že jsem zkusil i jiný typ hokeje, než na který jsem v Česku zvyklý.”

Poslední den v Apeldoornu byl ve znamení ranního tréninku, který si pro ně znovu připravili trenéři ze Sportways. Po tréninku už následoval pouze oběd a dlouhá cesta domů.

-top- , -jam-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy