Zahraničí: Klaban už zase vítězí, Plochý je bohužel na druhém břehu…

V českých končinách se týmy již pilně připravují na halu, zato v zahraničí halové hokejky stále chytají prach. Pojďte se s námi podívat na další hrací víkend našich zástupců v zahraničí.

Ač byl Skála jako skála, v lize to nestačilo. Pohár? To je jiná písnička! 

Po týdenní pauze nastoupil Marek Skála a jeho tým opět k zápasům. Na programu Kilkenny HC bylo tradiční víkendové dvojkolo – tedy ligový zápas a zápas jednoho z irských pohárů. V ligové souteži se Marek střetl s týmem z Dublinu. Pod vlivem ztrát klíčových hráčů bohužel Kilkenny podlehl týmu Dublin University 4:0. Nechávají za sebou další ligový zápas bez zisku jediného bodu do tabulky, a tak jim patří předposlední místo tabulky.

Nebyl však čas věšet hlavy, den na to měl Marek a jeho tým šanci spravit si náladu v dalším kolem Neville Cupu. V boji o semifinále nastoupili proti HC Glenanne. I přes dramatický začátek, kdy si soupeř vybojoval značné množství rohů, bylo Kilkenny HC schopno urvat vedení na svou stranu. Ujali se ho po úspěšném proměnění toho, čemu se v první čtvrtině museli tolikrát bránit, tedy z trestného rohu. Jak se říká: ,,Nedáš, dostaneš.“  Naneštěstí vedení týmu českého reprezentanta bylo záhy ztraceno – Glenanne vstřelilo vyrovnávací gól, opět z trestného rohu. Poté se strhla urputná bitva. Oba celky chtěli strhnout vedení na svou stranu, a tak otevřít brány do semifinále, avšak nepovedlo se tak nikomu. Zápas směřoval opět do nájezdů. Jak je u HC Kilkenny zvykem, nájezdy dokázali vyhrát, a to dokonce z bezchybnou bilanci 3:0. Připsali si tak tři body a postup do semifinále Neville Cupu.

Klabanovci slaví výhru a posun na šesté místo!

Zato Štěpán Klaban, český zástupce v nejvyšší holandské lize, proplul víkendovým zápasem velmi hladce. Klein Zwitserland tento týden vyzval Waseernaarský klub HGC. Na první pohled zápas s jasným výsledkem, Klein Zwitserland tento klub porazil naposled v roce 2006, však nabral docela jiného směru. Po proměnění trestného rohu se Štěpánův tým ujal vedení. KZHC ještě navýšilo na 2:0 a také díky skvěle ubráněné penaltě si konečně po dvou zklamáních tým z Den Haagu připisuje tři body.

,,Celý zápas měl vysoké tempo, ale my jsme nezaváhali a tak jsme si po dvou prohrách konečně připsali tři body. Výhra nás posunula na šesté místo, tabulka je ale velmi vyrovnaná a na třetí místo ztrácíme čtyři body.“

Tuto neděli HC Klein Zwitserland zakončí podzimní část odvetným utkání proti amsterdamskému AH &BC.

Plochý podruhé bez „victory“

Po dvou výhrách dnešní report končíme v trochu smutnější náladě. Lukáš Plochý zapisuje další klopýtnutí. RC Victory se setkalo s týmem z Antwerp. Po slibném začátku byl stav o poločase 3:1 v prospěch Lukášova týmu. Dva góly z tří gólového vedení měl na svědomí právě český útočník. Oddechový čas však jakoby narušil tempo RC Victory a výkon týmu se začal propadat. Tento propad již do konce zápasu nebyli schopni do konce hrací doby dohnat, proto RC Victory odchází ze zápasu s prohrou 3:4, již druhou v řadě.
,,První poločas od nás byl super, měli jsme navrch. Bohužel ve druhém poločase nás začali vysoko napadat a my se z toho nedokázali.“
Lukáš a jeho tým se tak propadli na sedmé místo tabulky. Tento týden však mají šanci sérii dvou proher zlomit – čeká je dvoukolo proti Langeveld HC a RHC Pinguan.

-kik- , -jam-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy