Extraliga: Zima přichází! První halové kolo začne pěkně z ostra

Hala je tu! O emoce a napětí hned z kraje se rozhodně bát nemusíte. První kolo začne pražským a plzeňských derby mužů a kláním slávistek z Hradce a Prahy.

Extraliga mužů

Hned z kraje máma jistotu, že o emoce, napětí a drama do poslední vteřiny nebude nouze. Rozlosování nám na první hokejový víkend přineslo souboj Bohemians a Slavie, dvou odvěkých rivalů, kteří si nedají ani centimetr hřiště zadarmo. Vše ale odstartuje soubojem týmů z Plzně, nováček z Bolevce vyzve Litice. Rakovník se pokusí potvrdit důkladnost podzimní přípravy v klání s Hradcem, který ale vždy dokáže zaskočit. Ve druhém kole se pak střetnou Litice s Rakovníkem, což je opět velkým příslibem kvalitního hokeje, minimálně pokud oba celky dokážou navázat na formu ze semifinálových zápasů z minulého roku. Bolevec si na úvod odbude i zápas se sešívanými, což bude velmi zajímavé nejen pro vás, ale zároveň hned pro několik hráčů plzeňského celku, kteří za pražský klub venku nastupují. Vše završí Bohemians proti Hradci. Zde bude opět klíčové, jak rychle si hráči na zimní podmínky dokáží zvyknout. A také na specifický povrch v plzeňské hale.

H: Plzeň-Litice
R: Mejzlík, Holek, Mack, Vudmaska

9:00 TJ Plzeň Litice – HC 1970 Bolevec

10:00 HC 1972 Rakovník – HC Slavia Hradec Králové

11:00 HC Bohemians Praha – SK Slavia Praha

12:00 TJ Plzeň Litice – HC 1972 Rakovník

13:00 SK Slavia Praha – HC 1970 Bolevec

14:00 HC Slavia Hradec Králové – HC Bohemians Praha

Extraliga žen

Překvapením podzimní venkovní sezóny byly dozajista v extralize žen Litice, které předvedly nevídanou jízdu a jen těsně jim unikla průběžná první příčka. Jestli jim poměrně široký kádr přinese ovoce i v hale se ukáže hned proti Pragovce, se kterou se na úvod střetnou. Hostivař se v hale prezentuje poměrně fyzickou a pro soupeře nepříjemnou hrou, která se jim však v hale pravidelně vyplácí. Tři tyče Hradce bude strážit Barbora Čecháková a na place se objeví i posily z Bohemians, která v minulém ročníku sestoupila. Favorit by se tedy určoval jen těžko. Druhé kolo Praga odehraje proti Rakovníku, který musí vyřešit, jak ubránit střelkyni Kateřinu Topinkovou. Ta své schopnosti ukázala již na turnaji Pragochema Cup, kde střílela jeden gól za druhým. Derby nebude jen v mužské kategorii. Souboj pražské a hradecké Slavie má mírného favorita – dívky z Prahy, avšak nezvyklý litický povrch společně se stoupající souhrou jejich vyzyvatelek může udělat své. Hru Hostivaře okusí i Rakovník, který se pokusí udržet si svou technickou převahu, která jim v posledních letech nesla ovoce. Završením druhého kola budou týmy Slavie a Litic. Domácí prostředí bude mít dozajista velký vliv, povrch je velmi specifický a není lehké zvyknout si na něj. Jak se s tím sešívané dámy poperou bude rozhodující.

H: Plzeň-Litice
R: Babická, Šmídová, Větrovský P., Větrovský A.

15:00 TJ Plzeň Litice – HC 1946 Praga

16:00 HC Hostivař – HC Slavia Hradec Králové

17:00 HC 1946 Praga – HC 1972 Rakovník

18:00 HC Slavia Hradec Králové – SK Slavia Praha

19:00 HC 1972 Rakovník – HC Hostivař

20:00 SK Slavia Praha – TJ Plzeň Litice

Nenechte si ujít třaskavé duely, na které jsme se tak dlouho těšili a oslavte s námi 17. listopad!  Začínáme již ve čtvrtek a pojedeme celý den!

-ave- , -jam-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy