Zahraničí: Plochý se neprosadil. Laciná i její tým stálé válí.

V dnešním reportu pro vás máme od všeho trochu – šťastné výhry, nešťastné prohry i nečekané remízy. Pojďme se spolu podívat trochu s odstupem na další hrací víkend našich zástupců v zahraničí.

Lukáš Plochý tento týden stanul před výzvou – vyhrát oba zápasy víkendového dvojkola. Právě kvůli dvojnásobné porci zápasů oproti obvyklým hracím víkendům, první utkání proběhlo již v pátek, a to proti HC Langeveld. I přestože RHC Victory otevřela skóre, tým nebyl schopen jednogólové vedení schopen udržet. Z úvodního zápasu Lukáš a jeho tým odcházeli bez bodu za stavu 2:1. ,,Zápas to nebyl vůbec zajímavý. Nedokázali jsme proměnit šance, a proto byl stav zápasu v poločase 0:0. V druhém dějství jsme konečně skórovali, bohužel jsme ale nebyli schopni to udržet.“

Nebyl však čas věšet hlavy, hned další den čekala RHC Victory další zkouška. Konkrétně zápas proti RHC Pingouin, týmu tyčícím se na pátém místě tabulky – dvě příčky nad Victory. Výhra by znamenala výrazné vylepšení současné pozice Lukášova týmu. Nehledě na silnou motivaci, ani v tomto zápase Victory nezaznamenala tři body. Vedení 2:0 v poločase se po několika osobních trestech proměnilo v prach a stav se usadil na remíze 2:2. Do konce zápasu se již čísla na výsledkové tabuli nepohnula. Z víkendového dvojkola si tak druholigová RHC Victory odnáší jediný bod. Příští týden tým českého reprezentanta nastoupí k poslednímu zápasu podzimní části sezóny.

Menší crossover zažila tento týden Kateřina Laciná, když stanula na hřišti proti RHC Victory, týmu jejího reprezentačního kolegy Lukáše Plochého. Ani tentokrát zápas pro RHC Victory neskončil vítězně, atak si tři body z předposledního utkání podzimní části zaslouženě odnáší HC Braxgata.
Tým Kateřiny již od začátku dominoval na celé ploše hřiště a v jedenácté minutě se zaslouženě ujal vedení. Zápas pokračoval v neúprosném tempo, zatímco branka soupeře byla neustále ostřelována ze různých úhlu, však neúspěšně. V druhé půlce byla RHC Victory schopny vybojovat si několik trestných rohů, všechny zůstaly neproměněn. Braxgata dokázala stav 1:0 udržet a dotáhnout zápas do vítězného konce. Připisuje si tak do tabulky další cenné body.

,,I přes nízké skoré jsme byli s výkonem spokojené jak my hráčky, tak i trenéři. Aktuálně jsme na druhém místě tabulky a příští týden nás čeká důležitý zapas proti Herakles. Rády bychom zakončily podzimní část vítězně, takže se na neděli upíná veškeré naše soustředění.“

Dnešní report bohužel končíme další prohrou. Marek Skála a Kilkenny HC nezvládli další ligový zápas. HC Clontarf podlehli vysoko 7:1. ,,Nevím co říct. Musíme začít dělat něco hodně jinak. Jediné, co jsem si ze zápasu odnesl byl vyřvaný hlas.“ okomentoval utkání Marek. Nám nezbývá než Markovi poděkovat za upřímný komentář a popřát hodně štěstí v dalších zápasech.

Report z holandské ligy od Štěpána Klabana se nám bohužel, i přes velkou snahu, nepodařilo získat. Jeho tým Klein Zwitserland remizoval v Amsterdamu 1:1 a přezimuje s 18 body na šestém místě tabulky.

-kik- , -jam-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy