FIH: Gino Schilders obdržel Etienne Glichitch Award

Jak jsme vás už infomovali, na začátku listopadu proběhl celosvětový kongres FIH (mezinárodní hokejové federace). Na agendě bylo mimo jiné sdílení novinek a trendů ve světovém hokeji, samozřejmě volba nových orgánů FIH a další témata. V neposlední řadě také FIH tradičně ocenila několik národních federací a osobností.

S hrdostí oznamujeme, že náš prezident Gino Schilders získal z rukou představenstva FIH prestižní ocenění Etienne Glichitch. 

Tuto medaili uděluje Výkonná rada jednou za dva roky. Získat ji může osobnost, kontinentální federace nebo národní asociace, která významně přispěla k růstu a rozvoji sportu na místní, kontinentální, národní nebo mezinárodní úrovni, a to zejména za inovativní myšlenky a nezištnou oddanost našemu sportu.

„Převzít toto ocenění pro mě bylo nejen ctí a překvapením, ale vnímám ji také jako velmi silné poděkování celé české hokejové rodině, která to umožnila. Doufám, že ocenění inspiruje ostatní k další podpoře našeho krásného sportu tak, abychom zanechali co nejsilnější odkaz budoucím generacím“,  reagoval na toto ocenění Gino Schilders.

Pro úplnost dodáváme, že Český svaz pozemního hokeje obdržel cenu FIH Theo Ykema v roce 2014 a Gino osobně už v roce 2021 obdržel cenu Evropské hokejové federace Diploma of Merit. Pokud si uvědomíme, že na kongresu FIH se účastnilo 130 zemí světa a byl tak opravdu globální událostí, jsou tato ocenění bezpochyby důvodem k hrdosti celé české hokejové veřejnosti.

-rwe-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy