Zahraničí: Poslední zápasy v Belgii a šup do haly!

Zima pomalu, ale jistě klepe na dveře. Na venkovních hřištích po celé republice nenajdete ani živáčka. Veškeré hokejové dění se přesunulo do vytopených hal, kde přibyly mantinely, zato hráčů na ploše značně ubylo. To samé se však nedá říci o Belgii a Irsku – dva z českých zástupců v zahraničí se tímto víkendem teprve do haly přesouvají. Pojďme se podívat na shrnutí pro mnohé posledního hracího víkendu podzimní části venkovní sezóny.

Po těsné prohře z minulého týdne si Lukáš Plochý s HC Victory chtěli jistě spravit chuť. K poslednímu zápasu sezóny nastoupila RHCV proti bruselskému týmu La Rasante. Od zahajovacího hvizdu byla dominance Lukášova týmu jasně znát – do konce poločasu byl stav zápasu 3:0 v jejich prospěch. Zvrat však nastal ve třetí třetině. Navzdory všem očekáváním se soupeř vzchopil a způsobil v zápase nečekaný zvrat. Během patnáctí minul byla La Rasante schopná nejenom snížit, ale dokonce i vyrovnat tři gólový náskok HC Victory. Stav zápasu se ustálil na 3:3 a tempo hry se značně zvýšilo. Bohužel, tedy pro nás bohudík, vyrovnání stavu La Rasante nebylo nic platné – RHC totiž v poslední čtvrtině vstřelila poslední a vítěznou branku zápasu. Lukáš a jeho tým si tak odnáší tři body, díky kterým se vyhoupli na páté místo tabulky. V jarní části sezóny tak bude RHC Victory bojovat mezi osmi nejlepšími týmy postup do nejvyšší belgické soutěže.

Kateřina Laciná nezklamala ani tento týden. I z posledního zápasu podzimní části odchází s výhrou, která HC Braxgatta vyhoupla na průběžné druhé místo v tabulce. Vítězství bylo o to sladší díky skutečnosti, že se utkání proti RHC Herakles odehrálo před domácími fanoušky. Zápas to však divácky moc pohledný nebyl, jak sama přisvědčila Kateřina. Belgický hokej vysoké úrovně se odehrával převážně na středu hřiště, a to bez větších šancí na obou stranách. Gólové sucho se týmu české kapitánky podařilo prolomit až před samým koncem zápasu – do vedení se dostali v 57. minutě. Do konečného hvizdu zbývalo tak pouze udržet jedno gólové vedení, což se HC Braxgatta bez problémů povedlo.
,,Celý zapas se odehrával víceméně ve středu hřiště. Oba týmy hrály na krátké kombinace, první půlku jsme měly hodně průniku do kruhu, ale žádnou vetší šanci. Gól jsme vstřelily po hezké kombinaci, kdy jsme z pravé strany přenesly balón přes zálohu na levou stranu kruhu a naše útočnice, mimo jiné i reprezentantka Belgie, zavěsila svojí ránu backhandem pod břevno,“ okomentovala Kateřina poslední podzimní utkání. S tímto zápasem se tak kapitánka české reprezentace s belgickou ligou dočasně loučí. Halovou sezónu odehraje české hvězda v domácí lize a mimo jiné také povede národní tým na nadcházejícím mistrovství Evropy v Hamburku.

Naší poslední zastávkou je Marek Skála, litický odchovanec, který se tento rok do haly nechystá. Marek momentálně hraje v Irsku, kde se halová liga nehraje. Co se tedy děje v zimě ptáte se? Hraje se venku. Pro Marka tak minulý víkend byl pouhým dalším kolem venkovní sezóny. Kolo to bylo však nadmíru radostné. Kilkenny si s českým reprezentantem v bráně připsala první tři body! Do utkání proti HC Bray nastoupil tým s neskutečnou motivací konečně prolomit sérii proher, nic však nebylo jasné. Utkání bylo herně velmi vyrovnané, naštěstí góly mluvily v prospěch Markova týmu. HC Kilkenny si tak připisuje první tři body za konečného stavu 4:2. Gratulujeme!

Tímto uzavíráme zahraniční reporty z podzimní části venkovní sezóny. Budeme vás však dále informovat o vývoji v zahraničním halovém dění a tom hned příští týden! Šafaříkovou s Bonner THV čeká premiérové kolo v nejvyšší německé soutěži a samozřejmě nesmíme zapomenou i na Marka. Společně s ním vám budeme přibližovat události v lize irské. Lukáš Plochý odehraje halu opět v německém Hannoveru, kde mu samozřejmě také budeme držet palce!

-kik- , -jam-

 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy