Extraliga: Po hamburském ME je tu opět liga, jaká jsou očekávání od favoritů?

Po reprezentační pauze se opět vracíme k naší lize. Zároveň se odehrají poslední utkání letošního roku a halová sezóna se plynule přehupuje do druhé poloviny. Jaká jsou očekávání od favoritů?

Extraliga mužů

Tabulce prozatím vládnou muži z Rakovníku o tři body před Liticemi, které dokázali ve vypjatém utkání porazit. Tento víkend si ale zahrají odvetu, která může pořadím zamíchat, nebo Rakovník velmi přiblížit k vítězství základní části. S Liticemi si navíc zahraje i Bohemians. Klokani se v odvetě pokusí zlepšit produktivitu, kterou měli, stejně jako jejich soupeři, velmi mizernou, a která je stála body. Slavia jistě věří, že zbytek sezóny bude brát již jen výhry, protože prozatím jsou na nelichotivé páté příčce. S Bolevcem by jistě tratit neměli, možná i to je ale bude tížit. Hradec, který je, možná až překvapivě, prozatím čtvrtý, se utká s Bohemians. Očekáván je poměrně jednoznačný průběh v jejich neprospěch, avšak svou urputností jsou Hradečtí schopni zaskočit kohokoliv. Právě jejich duel s Bolevcem bude pravděpodobně rozhodovat o sestupu z nejvyšší soutěže. Blíže k němu zatím má plzeňský celek, který úvodní bitvu s Hradcem těsně prohrál. Na programu je také střetnutí sešívaných s Rakovníkem. První jmenovaný celek dozajista doufají, že se historie nebude opakovat, protože výsledek 3:10 je pro některé hráče stále noční můrou.

H: Kbely

R: Mejzlík, Holek, Větrovský A., Tóth

9:00 HC Bohemians Praha – TJ Plzeň Litice

10:00 HC 1970 Bolevec – SK Slavia Praha

11:00 HC Bohemians Praha – HC Slavia Hradec Králové

12:00 HC 1972 Rakovník – TJ Plzeň Litice

13:00 HC 1970 Bolevec – HC Slavia Hradec Králové

14:00 SK Slavia Praha – HC 1972 Rakovník

 

Extraliga žen

Tabulce vládnou slávistky, které neztratily ani jeden bod, i přestože například ženami z Litic od toho nebylo daleko. Ty se navíc stále zlepšují a jejich odveta bude pravděpodobně velmi vyrovnaná. Pro nováčka ligy je zatím vše rozehrané velmi příznivě. Dokázal se vmísit mezi nejlepší čtyřku a předvádí výkony, které by mohly vést až k titulu. To samé se ale nedá říct o Hostivaři. Ta se prozatím trápí a nedokázala urvat ani bod a to, že by se jim to právě s Plzní povedlo, je nepravděpodobné, možné je ale všechno. Rakovník si zahraje se Slavií. Pokud chce zvítězit, musí předvést lepší výkon než proti Liticím, které je ve všem přehrály. Mezi čtyřmi nejlepšími střelkyněmi mají ale hned trojnásobné obsazení, a tak je tipování favorita velmi obtížné. S otazníkem je také to, jak bude hrát Hradec proti Hostivaři. Jejich taktika, kde spoléhají na velmi kvalitní obranu, by se proti tomuto soupeři nemusela vyplatit. Je však těžké soudit, jak by se zvládl přechod na jiný herní plán. Podle představ nehraje ani Praga, doposud se jí podařilo o body okrást pouze Hostivař. Když se naposledy střetly s Rakovníkem, prohrály jednoznačně 2:7, čemuž se budou chtít vyhnout. Do sestavy navíc přibyla Laciná, která se ihned stala oporou týmu. Poslední hvizdy píšťalky zazní v zápase Hradce s Pragou. Druhý jmenovaný tým se postupně zvedá ze dna a pokud chce pomýšlet na Final 4, musí Hradec, který okupuje třetí příčku, porazit. Jinak by to měly velmi těžké. Brankářka Čecháková má ale prozatím formu a inkasuje velmi málo branek.

H: Kbely

R: Pivko, Babická, Šmídová, Větrovský P.

15:00 HC Hostivař – TJ Plzeň Litice

16:00 SK Slavia Praha – HC 1972 Rakovník

17:00 HC Slavia Hradec Králové – HC Hostivař

18:00 HC 1972 Rakovník – HC 1946 Praga

19:00 TJ Plzeň Litice – SK Slavia Praha

20:00 HC Slavia Hradec Králové – HC 1946 Praga

Neváhejte a přijďte se naposledy v tomto roce zafandit. Bude se na co dívat!

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy