Erasmus+ Sport: Možnost, kde získat něco navíc pro váš klub!

Zajímá Vás, jak svůj klub zapojit do jednoho z projektů Erasmus? Jak můžete získat možnost vyměnit si zkušenosti s kluby v zahraničí? Nebo třeba přivést zahraniční odborníky do Vašeho klubu?

Rádi bychom Vám představili nový evropský program Erasmus+ Sport, o který bude možné žádat již začátkem roku 2023. Program Erasmus+ není pouze pro vysokoškolské studenty, ale je zde mnoho dalších možností, jak vycestovat do zahraničí za minimální náklady a nyní se tato možnost rozšiřuje i o oblast sportu. Program Erasmus+ Sport je hrazen z Evropské unie a je zaměřen na mobilitu pracovníků sportovních organizací, kteří nyní budou mít možnost vycestovat do zahraničí a tím rozvíjet své znalosti a dovednosti v oblasti sportu. Cílem programu je především budování kapacit, rozvoj sportovních organizací, které působí v oblasti amatérského sportu a zároveň profesní rozvoj trenérů a dalších zaměstnanců sportovních organizací.

Bližší informace k samotnému programu můžete najít v této Příručce k programu 2023 , na straně 196. Během ledna pořádá Dům zahraniční spolupráce jednotlivé semináře, které se budou konat 9.1.2023 v Liberci, 11.1.2023 v Plzni a 18.1.2023 v Brně, kde bude představen nový mezinárodní program. Tam se žadatelům a zájemcům dostane cenných rad, jak vše úspěšně zvládnout. Semináře jsou určeny jak pro sportovní organizace, tak pro samotné trenéry a pracovníky působící v oblasti sportu. Na semináře je možné se registrovat skrze odkazy níže.

9.1.2023 LiberecInformační seminář k programu Erasmus+ Sport
11.1.2023 PlzeňInformační seminář k programu Erasmus+ Sport
18.1.2023 Brno Informační seminář k programu Erasmus+ Sport

Věříme, že navázáním vzájemné spolupráce docílíme k ještě většímu rozvoji sportu v České republice. V případě, že se vám ani jeden termín nehodí, či v případě jakýkoliv dotazů se můžete obrátit na Barboru Abrahámovou – barbora.abrahamova@dzs.cz z DZS.

-jam-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy