Extraliga mužů: Které týmy postoupí do Final 4?

O víkendu mají ženy volno. Naopak muži si zahrají jak v sobotu, tak i v neděli, což je příslibem velké podívané. Nedělní kolo je navíc poslední a půjde o všechno!

Extraliga mužů

Všechny týmy mají stále teoretickou možnost, dostat se do semifinále. Ve hře je stále dvanáct bodů, což by při současném pořadí stačilo dokonce na třetí příčku. Ani zdaleka není konec. Nejtěžší to bude mít Hradec, který je momentálně na šesté příčce a na Bolevec ztrácí bod. Naopak nejlépe na tom jsou rakovničtí, kteří mají na kontě jedinou prohru, kterou jim zařídila Slavia. Právě sešívaní muži se po velmi nevydařeném úvodu zvedají a strmě stoupají tabulkou.

Sobota

Aby toho nebylo málo, sobota odstartuje třaskavým vršovickým derby. Zápas druhého a čtvrtého celku bude příslibem kvalitního, ale velmi bojovného hokeje. První vzájemné střetnutí dopadlo lépe pro klokany, nicméně predikce vítěze je teď velmi složitá. Rozhodnout by mohla forma brankářů. V souboji plzeňských celků jsou jasným favoritem Litičtí. Navzdory tomu, že se jedná zdánlivě o jasné body, Predators v této sezóně dokázali zaskočit Bohemians a dozajista se o to opět pokusí. Na Bohemians čeká po Slavii Rakovník, druhý nesmírně těžký soupeř a přímý konkurent v boji o první příčku, která zajišťuje pro play-off teoreticky jednoduššího soupeře. Je těžké předvídat, jak se Středočeši oklepali z první ztráty sezóny, a zdali dokázali na slabinách zapracovat. Jako by jedno derby nestačilo, do třetice uvidíme i to mezi Slaviemi. Hradečtí muži musí s nepříznivým vývojem sezóny něco udělat, jinak jim neodvratně hrozí sestup do 1. ligy, kterému se budou chtít ze všech sil vyhnout. Stejně tak body nesmí ztrácet pražská Slavia, která se bude muset vypořádat s fyzickým a bojovným hokejem, kterým se Hradec prezentuje. V bitvě Rakovníka a Bolevce je favorit zřejmý. Bolevec se ale dočkal v polovině sezóny posil, které mohou vývoj celé tabulky zvrátit. Na to, jak budou tedy hrát, se připravuje velmi těžko. Litice nastoupí i ve druhém sobotním klání proti papírově slabšímu soupeři. Potýkají se ale s problémy s disciplínou, na což by mohli královehradečtí muži také zacílit.

H: Chodov

R: Holek, Pivko, Větrovský P., Vudmaska, Větrovský A.

9:00 SK Slavia Praha – HC Bohemians Praha

10:00 HC 1970 Bolevec – TJ Plzeň Litice

11:00 HC Bohemians Praha – HC 1972 Rakovník

12:00 SK Slavia Praha – HC Slavia Hradec Králové

13:00 HC 1970 Bolevec – HC 1972 Rakovník

14:00 HC Slavia Hradec Králové – TJ Plzeň Litice

Neděle

V neděli se pravděpodobně začne projevovat únava z předešlého dne a stejně tak i to, jak poctivě týmy pojaly zimní přípravu. To by mohlo komplikovat taktiku Hradci, který opět sehraje slávistické derby. Druhou odvetou z předešlého dne bude i bitva Rakovníka a Bohemians. Právě toto může rozhodnout o mistrovi základní části, o určitě emoce nebude nouze. Od jedenácti hodin budou Litice doufat, že se jim podaří, nadělit sešívaným deset kousků, které nasázeli v minulém vzájemném setkání. Od té doby se hodně věcí změnilo, a tak je predikce vítěze znovu složitá. Predators se pokusí podruhé ulovit klokany. Poprvé vydřeli bod, který má v boji o záchranu cenu zlata, protože jim drží velmi těsný odstup od sestupového posledního místa, a tak by pro ně byla remíza k nezaplacení. Právě jejich konkurence v boji o udržení z Hradce narazí na Litice, které jim nedají nic zadarmo. Sami by se nejspíše chtěli vyhnout čtvrtému místu, i přestože preferovaný celek pro semifinále by se letos nevybíral snadno. Jako poslední na palubovku vběhnou Středočeši proti Bolevci, stejně jako den předtím. Toto klání uzavře celou základní část a přestože bude poslední, rozhodně nepůjde o málo.

H: Chodov

R: Pivko, Vudmaska, Větrovský A., Holek

9:00 HC Slavia Hradec Králové – SK Slavia Praha

10:00 HC 1972 Rakovník – HC Bohemians Praha

11:00 SK Slavia Praha – TJ Plzeň Litice

12:00 HC Bohemians Praha – HC 1970 Bolevec

13:00 TJ Plzeň Litice – HC Slavia Hradec Králové

14:00 HC 1972 Rakovník – HC 1970 Bolevec

Pokud na víkend stále nemáte program, tohle bude rozhodně stát za to! Oba dva dny se hrají na Chodově a atmosféra bude možná jako na mistrovství světa v Indii, které právě startuje!

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy