HME juniorky: Češky po remíze s Tureckem jasně přehrály Polky

První den juniorského šampionátu dívek je tu! Budeme vás denně zásobovat těmi nejaktuálnějšími informacemi, včetně fotogalerie ze zápasů z probíhajícího turnaje. To vše, vždy po konci hracího dne juniorské reprezentace. Jak tedy vypadal z českého pohledu první den?

Česká republika – Turecko 2:2 (0:1, 1:0, 0:0, 1:1)
G: 11. Hájková, 39. Kopecká – 3., 34. Paksoy

Takový vstup do turnaje si Češky nejspíše nepředstavovaly. Začátek zápasu byl z české strany poněkud nervóznější, hned ve 3. minutě z rychlého protiútoku inkasovaly a Mrázová musela poprvé lovit míček z branky. Druhá čtvrtina byla z pohledu Češek mnohem lepší, snaha o vysoké napadání vyústilo ve vyrovnávací gól z hokejky Hájkové, která šikovně přehodila tureckou brankářku. Ve třetí čtvrtině měly více navrch Turkyně, byly aktivnějším týmem a dokázaly si vytvořit více šancí než české juniorky. V bráně skvěle chytající Mrázová však český tým podržela několika skvělými zákroky, a proto v této čtvrtině diváci gól neviděli. Poslední čtvrtina nabídla branky až v závěru utkání. Do vedení šly opět hráčky z Turecka, když se podruhé v zápase prosadila Paksoy. Remízu zachránila až v poslední minutě z trestného rohu Kopecká.

„První zápas jsme odmakaly, vždycky jsme prohrávaly a pak jsme musely skóre dohánět. Společnými silami jsme si vystřelily aspoň ten jeden bod, za který jsme ve finále rády,“ shrnula po zápase Kamila Kopecká. 

Česká republika – Polsko 4:1 (1:0, 2:0, 0:0, 1:1)
G: 5., 18. Kopecká, 17. Topinková, 33. Duchková

Po ztrátě v prvním zápase nechtěly Češky nechat nic náhodě a předvedly koncentrovaný výkon od první do poslední minuty. Juniorky si šly od začátku za vítězstvím, v 5. minutě se prosadila Kopecká, další zásahy do polské branky přišly až ve druhé čtvrtině z hokejek Topinkové a znovu Kopecké. Poslední gól padl po skvělé individuální akci Duchkové, která si proběhla celé hřiště a s přehledem překonala polskou brankářku. Polky se dočkaly jediné branky až v závěrečných vteřinách zápasu zásluhou Dejneky, která z bezprostřední blízkosti prostřelila brankářku Mrázovou.

Přesné nahrávky, nebojácnost v zakončení či zvýšené sebevědomí v individuálních soubojích, to byly hlavní aspekty vysokého vítězství nad Polkami. Zlepšený výkon přinesl ovoce, a hlavně vytoužené tři body, které znamenají hodně. Do zápasu proti Chorvatkám budou chtít české hráčky vstoupit aktivně a dojít si pro další výhru, která jim zajistí postup do semifinálových bojů. „Výhru jsme si v zápase s Polskem odmakaly. Myslím si, že nás to všechny posune dopředu a půjdeme do zápasu s Chorvatskem ještě víc naplno,“ dodala k utkání Kamila Kopecká. 

V sobotu hrají Češky s Chorvatskem v 9:00 a pokud budou bodovat, čeká je semifinále ve večerních hodinách.

Výsledky utkání naleznete zde.
Průběžná tabulka je pak k nalezení zde.

-dtt-

 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy