HME juniorky: Dominantní sobota přinesla vysněný boj o evropský titul.

Druhý den šampionátu se nesl pro české reprezentantky ve velmi pozitivním duchu. K vidění bylo vidět hodně gólů a radostných momentů. České juniorky nejprve přejely Chorvatsko a ve večerním semifinálovém zápase potvrdily svoji výtečnou formu a nedaly šanci Ukrajině. Ve finále vyzvou rakouské juniorky, které si v semifinále poradily s Tureckem poměrem 7:2.

Česká republika – Chorvatsko 8:0 (2:0, 2:0, 1:0, 3:0)
G: 4., 22., 37. Kopecká, 10., 20., 33. Topinková, 12., 40. Hájková

Zápas, který české juniorky chtěly za každou cenu vyhrát, aby si zajistily místo v semifinále. To se jim nakonec povedlo a rovnou ve velkém stylu. Nejprve se prosadila ve 4. minutě Kopecká a první čtvrtinu uzavřela gólem Topinková. Češky chorvatské juniorky k ničemu nepustily a s přehledem kontrolovaly hru. Druhou čtvrtinu zahájily české hráčky skvěle, když se po dvou minutách trefila Hájková. V závěru druhé čtvrtiny Češky zásluhou Topinkové přidaly další gól do sítě chorvatské brankářky a do poločasové přestávky šly s náskokem čtyř gólů. Po poločasové pauze udeřily české hráčky jen jednou, a to díky naší nejlepší střelkyni Kopecké. Poslední čtvrtina patřila opět českým reprezentantkám. Jako první zkompletovala hattrick Topinková a o necelé čtyři minuty se totéž povedlo Kopecké. V posledních pár vteřinách zápasu se trefila do chorvatské branky ještě Hájková.

Češky mohly slavit postup a už se jen čekalo, na koho narazí v semifinále. „Výsledek je hezký, všichni jsme zápas odmakaly a konečně nám to tam padalo.“ popsala zápas s Chorvatskem Kateřina Topinková. „Cíle v horním kříži jsou nejvyšší, bojovat o medaili.“

Česká republika – Ukrajina 7:1 (3:0, 1:1, 1:0, 2:0)
G: 11., 32., 40. Topinková, 3., 8. Hájková, 10. Kopecká, 25. Duchková – 15. Popova

Cestu do finále odstartovaly Češky brzkým gólem z trestného rohu, který ve třetí minutě zápasu proměnila Hájková. Ukrajinky chtěly co nejrychleji odpovědět a vytvořily si hned několik příležitostí, ze kterých mohly skórovat, avšak proti byla brankářka Mrázová. Radost vypukla opět na české střídačce, když se znovu prosadila Hájková a o dvě minuty později zvýšila náskok na 3:0 Kopecká. Ve druhé čtvrtině se Ukrajinky ještě nestihly rozkoukat a už musela brankářka Melezhyk po gólu Topinkové lovit míček z branky. České juniorky nepřestávaly hrát, nadále držely stejné tempo, napadaly a nenechávaly Ukrajinkám ani vteřinu času na rozehrávku. Ukrajinské naděje na zdramatizování zápasu rozsvitly v 15. minutě po gólu Popové. V 25. minutě vrátila klid na české hokejky Duchková, která stála na konci velmi pohledné kombinace juniorek. Do konce zápasu se už Ukrajinky na nic nezmohly, naopak Češky byly při chuti. Další dva góly Topinkové do ukrajinské branky, která i v tomto zápase zkompletovala hattrick, znamenaly potvrzení postupu do finále.

Obrovská radost a slzy štěstí se objevily, po vítězném semifinále, na obličejích českých juniorek. „Nádherné pocity, my jsme o tom snily, byl to náš cíl.“ shrnula zápas ještě plná adrenalinu Natálie Hájková. „Je to nepopsatelné, finále bude padesát na padesát, ale my si věříme a budeme bojovat.“

V neděli hrají české juniorky finále s Rakouskem ve 14:30.

Výsledky utkání naleznete zde.

Průběžná tabulka k nalezení zde.

Finálový zápas od 14:30 můžete sledovat zde.

-dtt-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy