HME junioři: Češi by rádi napodobili juniorky – chtějí v Nymburce medaili.

Ve středu se český juniorský výběr mužů do 21 let sjíždí do Nymburka, aby společně odehrál první utkání, prozatím pouze přípravné s Ukrajinou. Již ve čtvrtek ale odstartuje naplno mistrovství Evropy, ve kterém si náš výběr věří na medaile. A jak by také ne, podařilo se složit silný tým, který budou kupředu hnát tribuny plné domácích fanoušků. První duel čeká českou juniorskou reprezentaci ve čtvrtek od 19:45 s našimi slovenskými sousedy.

„Příprava byla relativně dlouhodobá. Snažili jsme se připravovat ve větší skupině – na začátku přípravy byly společné tréninky se seniorským národním týmem. Poté už jsme přípravu absolvovali s týmem, jehož kostru tvoří hráči ročníků 2002, 2003, 2004. V části přípravy dostali šanci i mladíci. Jsem rád, že jsme měli možnost vyrazit na turnaj do Vídně, kde jsme poměřili síly s velmi kvalitními soupeři. Věřím, že se nám podaří vše přetavit do kvalitního výkonu i v Nymburce,“ svěřil se s pocity z přípravy kouč národního týmu Miroslav Ludvík. „Na evropský šampionát před domácí kulisou se těšíme. Kdo by nechtěl být před českými diváky úspěšný… Samozřejmě si to přejeme i my. Co se týče ofenzivní stránky hry, tak je v týmu velký potenciál. Vše bude záležet na tom, jak se nám, a teď myslím konkrétně celému týmu, bude dařit zejména v defenzívě. Nedílnou součástí úspěšných vystoupení v hale byli a jsou vždy brankaři. Proto věřím, že se turnaj povede i jim,“ dodává kouč Miroslav Ludvík.

Ano, Češi myslí na medaile, ale musí počítat s tím, že proti nim nastoupí devět nejlepších evropských celků v této kategorii. Hraje se tedy lehce upraveným formátem v pětičlenných skupinách. V nich se hraje formátem každý s každým, nejlepší dva týmy postoupí do horního kříže, tedy semifinále. To je také cílem našeho výběru. Hodně může napovědět již zmíněné úvodní utkání s papírově horším Slovenskem. Následovat budou dva páteční zápasy s Chorvatskem a Polskem, skupinu zakončíme s Dánskem. Klíčové pravděpodobně budou oba dva sobotní zápasy, které budou dost možná rozhodovat o úspěchu či neúspěchu v celém turnaji.

Ve druhé skupině jsou poté týmy Rakouska, Itálie, Švýcarska, Turecka a Ukrajiny. Celý turnaj bude streamován na webu Eurohockey TV, zároveň s tím budeme pravidelně vydávat příspěvky na web a sociální sítě, kde najdete po každém utkání mimo jiné i fotografie a rozhovory s hráči.

Program bude skutečně nabitý, a tak rozhodně stojí za to, zažít atmosféru domácího prostředí na vlastní kůži. Naši podporu si dozajista zaslouží i junioři, kteří na tuto událost poctivě makali celou zimu, například i na turnaji ve Vídni, kterého se zúčastnili předminulý týden a předváděli tam skvělé výkony. „Rádi bychom pozvali do Nymburka co nejvíc diváků. Snažili jsme se rozdistribuovat co nejvíce volných vstupenek i do jednotlivých klubů, proto věříme, že si tam svou cestu od čtvrtka do neděle najde co nejvíc milovníků halového hokeje,“ říká Martina Babická, která je jednou z organizátorek turnaje, jenž spadá pod Český svaz pozemního hokeje a dodává. „Pro všechny máme připraven doprovodný program, nicméně to nejdůležitější se samozřejmě bude odehrávat na hřišti. Není zrovna pravidlem, že bychom hostili elitní „áčkové“ akce, kde se rozdávají evropské medaile, a i to by mohlo být důvodem, proč přijít podpořit české reprezentanty v boji o ně.“

Jak se na akci dostat?

Vstupenky je možné zakoupit pouze na místě. 
Denní vstupné: 100 Kč/dospělí a 50 Kč/studenti
Turnajové vstupné:  250 Kč/ dospělí a 150 Kč/studenti
Senioři a děti do 12 let zdarma.

Nominace českého týmu vypadá takto:

1 Svoboda František (GK) – SK Slavia Praha
2 Zedník Jindřich (GK) – HC Bohemians Praha
7 Brzák Jan – SK Slavia Praha
13 Stibor Lukáš – HC Bohemians Praha
14 Toms Josef – SK Slavia Praha (Baudouin Hockey Club)
15 Klaban Štěpán – HC 1972 Rakovník (Klein Zwitserland)
18 Vaňko Adam – SK Slavia Praha
20 Branšovský Tomáš – HC 1972 Rakovník
21 Dubina Patrik (C) – SK Slavia Praha
22 Hána Matyáš – TJ Mnichovice
24 Plachý Martin – SK Slavia Praha
28 Trejbal Jan – HC 1972 Rakovník

Program a výsledky naleznete zde.
Odkaz na stream ze zápasů naleznete zde.

-jam- , -ave-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy