Extraliga žen: boje o Final 4 vrcholí, podaří se Pragovce zázrak?

Poslední víkend, kdy se hrají základní skupiny, je před námi. Muži již svá semifinále znají, teď jsou na řadě ženy. Jistotu má pouze Slavia a Rakovník, naopak bez šance je Hostivař. Postoupit stále může dvojice z týmů Hradec, Litice a Praga.

Extraliga žen

O tom, jak bude celý zbytek dne probíhat, velmi napoví hned první souboj. Proti sobě se v něm postaví Hradec a Litice. Tyto dva týmy od sebe dělí 2 body a jsou na druhém a třetím místě. Výhra jednoho z nich velmi přiblíží branám semifinále. První vzájemné střetnutí výhrál Hradec těsně 1:0, a tak se máme na co těšit. Duel mezi Rakovníkem a Slavií se může zdát, vzhledem k tomu, že oba dva celky mají své pozice jisté, spíše formalitou. Před vrcholem ligy ale může jít o důležitý impulz a nabuzení pro celý tým. Pro sešívané dámy by také jistě bylo velkou vzpruhou, kdyby základní část dokončily bez ztráty jediného bodu. Naopak jistotu setupu má Hostivař, která se celým letošním ročníkem protrápila až k jeho konci. Nepodařilo se jí získat ani jeden bod, a tak by bylo malým zázrakem, kdyby se jí to s Liticemi, které hrají o všechno, podařilo. Nicméně jejich urputnost, kterou od začátku prokazují, může všechny překvapit, a třeba se jim povede alespoň v závěru ligy urvat nějaké body. Ve svém druhém utkání dne se střetne Slavia s Pragou. I přestože papírově silnější je jistě Slavia, je těžké říct, jestli nebude své síly šetřit až na příští týden. Praga, která naopak musí zabojovat, jistě nastoupí v co nejsilnější sestavě. Marodka ji ale trápí od začátku ligy, tudíž je těžké předvídat favorita. To samé platí i o souboji Hradce a Rakovníka. Hradec se v průběhu ligy mohl spolehnout na skálu mezi třemi tyčemi, která prozatím za svá záda pustila pouze devetenáct branek, což je, společně s pražskou Slavií, nejnižší počet ze všech. Bude zajímavé sledovat, jestli se jí podaří zastavit i nejlepší střelkyni ligy Vorlovou, která má na svém kontě třináct zásahů. Sobotní kolo zakončí Hostivař s Pragou, kde se bude dost možná rozhodovat. Jak již bylo zmíněno, predikovat, v jaké formě nastoupí tyto dva celky, je na úrovni věštění z karet, o to víc, že když se tyto týmy střetly poprvé, padlo hned dvanáct branek a na tabuli svítilo skóre 7:5. Velmi pravděpodobně to bude drama až do samotného závěru.

Extraliga žen

H: Chodov

R: Větrovský P., Babická, Vudmaska, Mack, Fousková

15:00 HC Slavia Hradec Králové – TJ Plzeň Litice

16:00 HC 1972 Rakovník – SK Slavia Praha

17:00 TJ Plzeň Litice – HC Hostivař

18:00 HC 1946 Praga – SK Slavia Praha

19:00 HC Slavia Hradec Králové – HC 1972 Rakovník

20:00 HC Hostivař – HC 1946 Praga

Neváhejte se přijet podívat, pořád je o co hrát a bude to drama až do posledních minut. Stejně tak vás rádi uvidíme v Nymburce, kde bude od čtvrtka probíhat mistrovství Evropy juniorů.

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy