Potřebuješ se svěřit? Linka hrdinů je tu pro tebe!

Hokej má být pro všechny hlavně o zábavě, kolektivu a přátelích na celý život. Jsou ale situace, kdy tomu tak bohužel není. Pro tyto případy jsme se rozhodli přijít s projektem, který tyto situace bude řešit:

Linka hrdinů – 774 920 929.

I přestože věříme, že pozemní hokej a jeho prostředí jsou a i nadále budou bezpečným místem pro všechny členy, chceme předejít nepříjemným situacím, a tím i dodat dětem, mladistvým i dospělým jistotu, že nám, jakožto svazu pozemního hokeje, záleží na každém jednotlivci a jeho potřebách. Jsme tu pro vás a uděláme vše pro to, abyste se na pozemním hokeji cítili co nejlépe!

Jsme si vědomi problémů a rizik, které se v rámci týmových sportů bohužel chtě nechtě vyskytují, jako například šikana, psychický nátlak, sexuální obtěžování a další formy utlačování, které patří mezi nejčastější nebezpečí. Nechceme se k těmto problémům otočit zády a předstírat, že se nemohou dít v rámci našeho sportu jen proto, že o nich doposud nevíme. Přeci jen statistiky o obtěžování ve sportu nelžou:

Intenzivně jsme spolupracovali s EHF a Českým olympijským výborem na tom, abychom náš sport udělali bezpečným a mohli jsme Vám představit pozici Ombudsmana bezpečného sportu a Linku hrdinů.

Linka hrdinů bude fungovat jako preventivní opatření a bude zcela anonymní. Zavolat může každý, a to ohledně jakéhokoliv problému, ať už ze hřiště, z šatny nebo i z domova. Na druhé straně Linky hrdinů sedí nezávislá osoba, které se může každý svěřit a poprosit o pomoc. Věříme, že většina problémů se vyřeší přímo v rámci klubu, jako svaz nemáme potřebu suplovat kluby a jejich vedení. Chceme jen zajistit, aby každý, kdo se dostane do nepříjemné situace, měl vždy možnost řešení.

A proč jméno Linka hrdinů? Je potřeba plno odvahy k tomu se ozvat v nepříjemných situacích a zatáhnout za záchrannou brzdu, když je to nutné.

Telefonní číslo na Linku hrdinů je 774 920 929.

-ave-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy