Hala je za námi! Žactvo zná své vítěze

Halová sezóna je konečně celá za námi. V neděli se odehrály poslední kola zápasů mladších žáků a o drama do poslední minuty nebyla nouze – například i ve finále.

Mladší žákyně

O nejlepším celku ligy nemohly být pochyby. Kbely za celou dvanáctizápasovou sezónu zaznamenaly jedinou prohru v posledním kole s Rakovníkem, jinak si počínaly zcela suverénně. To dokazuje i gólový rozdíl 57 branek. Rakovník si díky tomuto skvělému výkonu zajistil konečné druhé místo, Bohemians přeskočil o jeden jediný bod. Dobře ale hrála i Slavia a Litice, i když se to na bodech neprojevilo. Budoucnost ženského hokeje je ale rozhodně příznivá!

  1. TJ Sokol Kbely, 33 bodů
  2. HC 1972 Rakovník, 21 bodů
  3. HC Bohemians Praha, 20 bodů
  4. SK Slavia Praha, 8 bodů
  5. TJ Plzeň Litice, 4 body

Mladší žáci

Na rozdíl od mladších žákyň, u mladších žáků se kvůli velkému počtu týmu hrálo systémem svou skupin, ze kterých se utvořila skupina o titul a o umístění. V té o titul se poté ještě hrálo semifinále a o pořadí. Ve finále nakonec byl lepším týmem President, který dokázal porazit do té doby suverénní Kbely, které skupinovou fázi ovládly. Nejen ve finále, ale napříč celou sezónou se ukazovaly nové a nové talenty, které i tato mladá kategorie skrývá. Hlavní tedy není umístění, ale to, aby se hráči rozvíjeli a aby je hokej bavil.

  1. President
  2. TJ Sokol Kbely
  3. HC Hostivař
  4. HC 1946 Praga
  5. TJ Mnichovice
  6. SK Slavia Praha
  7. TJ Plzeň Litice B
  8. TJ Plzeň Litice A
  9. Šenkvice
  10. HC Slavia Hradec Králové
  11. HC Bohemians Praha
  12. HC 1972 Rakovník
  13. HC 1957 Kadaň
  14. HC 1970 Bolevec

Starší žákyně

V soutěži starších žákyň to bylo velmi vyrovnané. Hned tři celky předváděly stabilně skvělou hru a do posledního kola mohly vyhrát tým Hradce, Slavie i Rakovníka. Nejšťastnější nakonec byly dívky z Hradce, které v posledním kole dokázaly porazit sokyně z Rakovník rozdílem 0 – 9 a mohly slavit.

  1. HC Slavia Hradec Králové, 39 bodů
  2. SK Slavia Praha, 36 bodů
  3. HC 1972 Rakovník, 33 bodů
  4. HC Hostivař, 24 bodů
  5. HC 1946 Praga, 15 bodů
  6. HC Bohemians Praha, 10 bodů
  7. TJ Mnichovice, 10 bodů
  8. HC 1972 Rakovník B, 0 bodů

Starší žáci

Své mistry zná i kategorie U 15 chlapců. Opět se, stejně jako v kategorii mladších žáků, hrálo systémem na skupinu o vítězství a o pořadí. Nicméně bez semifinále. Praga dokázala v posledním kole porazit ve velmi náročném a vypjatém zápase President a mohla nad hlavu zvednout zasloužený pohár. Hostivař za ní jen těsně zaostal, vzájemný zápas totiž pro ně nevyzněl nejlépe, a tak ani lehké zaváhání Pragy s Hradcem, kdy jejich soupeři vybojovali skvělou remízu, nic neovlivnilo.

  1. HC 1946 Praga
  2. HC Hostivař
  3. HC Slavia Hradec Králové
  4. President
  5. SK Slavia Praha
  6. TJ Plzeň Litice
  7. TJ Mnichovice
  8. TJ Sokol Kbely
  9. HC 1970 Bolevec
  10. HC Bohemians Praha
  11. HC Slavia Hradec Králové B
  12. Rača
  13. HC Hostivař B
  14. HC 1957 Kadaň

Všechny kategorie slibují, že se rozhodně bude i v budoucnu na co dívat, a že, pokud se budou hráči rozvíjet stejně dobře jako doposud, možná přijdou i další úspěchy na mezinárodní scéně.

-ave-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy