Fórum výkonného výboru EHF je za námi, co přineslo a kdo se jej účastnil?

Od 24. do 25. března se konalo fórum výkonného výboru EHF a my byli u toho! Co se dělo a kdo nás na akci reprezentoval?

Celá událost se konala v Bruselu se zástupci 42 evropských hokejových zemí, hlavním heslem bylo Inspire, provoke and learn, tedy inspiruj, povzbuzuj a uč se. Smyslem celé akce tedy bylo, aby se všichni zúčastnění zase navzájem posunuli kupředu a inspirovali se ve svých znalostech a dovednostech z hokejového prostředí. Našimi zástupce byli Klára Lauer Procházková, členka výboru TJ Sokol Kbela, a Gino Schilders, předseda ČSPH.

Ještě před začátkem bylo na programu předávání ocenění. Jedno z nich – Etienne Glichitch Award – si převzal i Gino Schilders. Za co se předává a co to pro něj osobně znamená se dočtete na odkaze zde.

Poté již následovalo samotné vzdělávání, které měli na starost řečníci. Důležitou součástí ale byla i diskuze mezi všemi zúčastněnými. Díky tomu se totiž všichni navzájem učit, což je jedním ze základních principů, který EHF vyznává.

„Díky Ginovi jsem měla příležitost, zúčastnit se třech inspirativních dní plných perfektně připraveného obsahu a nových přátelství,“ říká Klára Lauer Procházková. „Bylo příjemné se na vlastní kůži přesvědčit, jak velké nadšení a podpora z EHF jde, a že na cestě nejsme sami. Navíc je prošlapaná lidmi, kteří se o své zkušenosti rádi podělí a pomůžou, kde je třeba,“ svěřuje se s pocity z celého setkání.

„Fórum představilo skvělá témata a bylo pozitivním překvapením, díky tomu, na jaké úrovni byli řečníci,“ chválí celý seminář Gino Schilders. „Je to důkazem, jak skvělých věcí se dá ve sportu dosáhnout, když do toho dáte všechno, a když jste sami pánem svého rozvoje. Jsem rád, že se Klára připojila. Je to nejen pro ní příležitost, poznat nové lidi, kteří pomáhají utvářet hokej. V porovnání s posledním setkáním, EHF ještě zvedlo pomyslnou laťku, kterou si samo pro podobné události nastavilo. Připraven pro nás byl totiž skvělý a inspirativní program,“ konstatuje.

Velmi dobře celou událost a její myšlenku, která měla být předána, shrnula svými závěrečnými slovy Marijke Fleuren, presidentka EHF. „Vždy naslouchejte,  naslouchejte, buďte citliví a otevírejte dveře těm, kteří mají v tomto méně štěstí, a važte si přátelství.“

Pokud byste si chtěli přečíst, co se o víkendu událo, máme pro vás článek přímo od EHF. Najdete tam více proslovů od zúčastněných. Stačí kliknout sem.

Pokud si chcete také pročíst materiály, které byly v Bruselu k vidění, stáhnout si je můžete zde.

Těšíme se na další setkání, která opět přispějí k rozvoji našeho milovaného sportu!

-ave-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy