U18 kluci: Česká osmnáctka se o Velikonocích v Itálii rozstřílela!

Reprezentační družstvo kluků U18 vyrazilo na další herní kemp, tentokrát do Itálie. O nominaci, kterou realizační tým vybral jsme vás již informovali, nyní Vám přinášíme shrnutí nabitého programu, který kluky čekal během tohoto prodlouženého víkendu.

Na Zelený čtvrtek měli kluci naplánovaný odjezd směr Itálie, první zastávkou bylo Val Chisone, kde nám místního soupeře dohodl Richard Kotrč, a my mu za jeho pomoc velmi děkujeme. Po dlouhé cestě přes noc čekal naši juniorskou reprezentaci dopolední trénink, oběd v místním pěkném clubhouse, porada a pak již zápas, ke kterému trenéři vybrali 16 hráčů.

Dvěma trefami k remíze 3:3 přispěl hostivařský střelec Adam Šteiner, a právě on nám sdělil pocity z tohoto zápasu. “Soupeř se během rozcvičení zdál, že bude patřit k těm snadnějším, a tak jsem na začátek soupeře lehce podcenil. Zápas nám ale ukázal, že to lehký soupeř vůbec není, a tak jsme museli na hřišti opravdu zamakat. I přesto jsme si vytvořili tlak a dalo by se říct, že jsme dostali lekci z produktivity, protože jsme neproměnili spoustu příležitostí. Jsem osobně velmi rád, že jsem týmu pomohl dvěma góly, první byl z dorážky po rohu. Druhý gól byl po krásném pasu do kruhu, kdy jsem z otočky mířil přesně k tyči.“ V zápase se z rohu prosadil další Adam, tentokrát Holík, a to úspěšnou střelou z rohu. Po utkání si kluci vyzkoušeli ještě nájezdy, kde proměnili pouze Štěpán Šmíd a Dominik Purkart.

Na druhý zápas se junioři přesunuli do Turína, kde absolvovali další tréninkovou jednotku, aby je  odpoledne čekal další zápas proti místnímu výběru. Očekávalo se, že je čeká poněkud slabší soupeř, každopádně nepřišlo žádné podcenění, a tak následovala vysoká výhra 9:1. V souboji se prosadili postupně tito hráči – Matyáš Hána, Dominik Purkart 2, Jonáš Lupač 2, Marek Mušinský, Tomáš Tykal, Vojta Papírek a František Toms.

Druhý zápas nám zhodnotil obránce Adam Holík. “Do druhého zápasu jsme vstoupili jinak naladěni než do toho prvního. Snažili jsme se zužitkovat rady trenérů a na soupeře hrát rychlé nahrávky do stran. Náš výkon byl mnohem lepší než v první zápase, vliv na to mohl mít i větší odpočinek a spánek na hotelu místo v autobusu. Většinu zápasu jsme dobře kombinovaly. Bohužel velký počet akcí končil před kruhem soupeře. I přesto jsme spokojeni s naší produktivitou, která byla daleko vyšší než první zápas. Celková nálada v týmu po zápase byla pozitivní, měli jsme radost z hokeje, jaký jsme předvedli, a i od trenérů jsme si vyslechli převážně pozitiva.”

Po zápase kluky čekala mimo hokejová aktivita, kdy jsme týmově zavítali na fotbalový zápas Torino FC vs AS Roma. Uvolnění atmosféry mělo být klíčem k poslednímu dni, kdy na tým opět čekal souboj s místním celkem. Předpokládalo se, že zápas posledního dne nebude tak snadný, jako ten sobotní. Italskému týmu dorazily posily, které byly znát. Kluci sehráli velmi vyrovnaný poločas, kde skóre na naši stranu zlomil až Marek Mušinský, gólem 35 sekund před koncem poločasu.

Následovala asi nejlepší čtvrtina kluků této přípravy, kdy jsme Italům odskočili na stav 6:0 a soupeře doslova nepustili k ničemu. Poslední čtvrtina byla již vyrovnaná a skončila 1:1. Celkově jsme tedy vyhráli 7:1 a kromě Marka, který dal góly dva, se prosadil ještě dvakrát František Toms, Štěpán Šmíd, Jonáš Lupač, Dominik Purkart.

Benjamínek týmu František Toms, který se i se včerejším zápasem prosadil hned třikrát, zhodnotil poslední zápas. „Do zápasu jsme vstoupili s velkým nasazením a snažili jsme se co nejvíce plnit pokyny trenérů. Soupeř nastoupil v pozměněné sestavě s kvalitnějšími hráči, a tak nám jejich houževnatý výkon v prvním poločase dělal trošku víc problémů, než jsme čekali. Ve třetí čtvrtině jsme zlomili soupeřův odpor a vstřelili několik branek, moje góly vznikly po kombinaci týmu, první jsem si po nahrávce do lajny zatáhl míček do kruhu a argentinou překonal gólmana, druhý jsem po výborné kombinaci až do kruhu dostal na penaltu a počkal si na pohyb gólmana a s jistotou umístil do protipohybu. S celkovým výsledkem jsme spokojeni, stále na sobě pracujeme, řešíme detaily a víme, že můžeme být ještě lepší a dominantnější než doposud.”

Trenéři mohou hodnotit kemp velmi pozitivně. Po minulé přípravě, kdy se tým spíše trápil v koncovce, našel střeleckou pohodu, navíc si kluci vyzkoušeli i zápas ve vyšší nadmořské výšce a proti dalšímu evropskému stylu. Není tajemstvím, že například Itálie může být jedním z našich soupeřů během ME. I proto se nad velikonoční reprezentační výjezd nelze dívat jinak, než pozitivní optikou.

-top- , -jam-

 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy