U18 holky: Ohlédnutí za velikonočním výjezdem do Německa.

Máme tady malé ohlédnutí. Pojďme se společně podívat na to, jak zpětně hodnotí trenéři, členové realizačního týmu i jedna z hráček velikonoční turnaj v německém Aachenu, kde dívky U18 sehrály zápasy proti nejlepším celkům z Evropy do 16 let.

O zhodnocení každého zápasu jednou z hráček jste se mohli dočíst na našich sociálních sítích. Nyní se pojďme podívat na zpětné hodnocení celého turnaje. Jak turnaj s odstupem času zhodnotil hlavní trenér Martin Capouch a v čem vidí největší rozdíl? “Největší rozdíl mezi námi a naším soupeřem byla především technická vybavenost. Turnaj nám ukázal, v čem je potřeba se zlepšit po technické a taktické stránce. Zápasy měly vetší dynamiku a zejména na tu se potřebujeme soustředit během nadcházejících měsíců.” 

Z prostředí střídačky také vše bedlivě sledoval Jan Pádecký. Jaké klady našel právě kondiční trenér na zahraniční přípravě? “Velikonoční turnaj v Německu byl pro nás přínosný. Po nějaké době jsme opět hráli s velmi kvalitními soupeřkami. Z kondičního pohledu jsem celkem spokojený. Dlouhodobějším cílem bylo, aby holky vydržely vysoké tempo po celý zápas, a to se z mého úhlu pohledu podařilo. Pořád máme na čem pracovat, ale jsme na dobré cestě.” 

Diana Svyščuk nám zas prozradila pozitiva, která turnaj 4 Nations přinesl. „Hrát proti takovým týmům byla úžasná zkušenost, ale i pořádná výzva. Press protihráček byl silný a působil i na mě, což vedlo k častým chybám. Přesto na tom vidím spoustu pozitiv, a to díky úspěšně ubráněným rohům, akcím a nájezdům. Myslím si, že nám jako týmu, tento turnaj přinesl hodně zkušeností, radosti, a hlavně motivace do budoucna.”

Turnaj zhodnotil i sportovní ředitel ČSPH Frank Geers, jenž v Německu s týmem byl. “Bylo to poprvé, co jsme mohli s dívkami do 18 let změřit síly na turnaji proti špičkovým týmům z Evropy, hráček do 16 let – Německa, Belgie a Irska. Pro náš výběr to byla skvělá příležitost zjistit v čem jsme dobří a na čem naopak musíme zapracovat do budoucna, abychom byli co nejlépe připraveni na ME v Chorvatsku. Protihráčky vynikaly lepší technickou vybaveností, každopádně naše svěřenkyně se každým zápasem zlepšovaly a posouvaly dál. Pro mě, jakožto sportovního ředitele, je vždy potěšením pracovat s takto pečlivým a kvalitním celkem.”

-top- , -jam- 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy