Extraliga: Finišujeme! Kdo se ještě může dostat do semifinále?

Dlouho očekávané poslední kolo je tady! A jaké mají týmy vyhlídky? O složení mužského Final 4 je jasno, Hostivař po prohře z minulého týdne již totiž nemá šancí pořadím zamíchat. Boj ale bude o první příčku. Naopak u žen nic rozhodnuté není. O třetí a čtvrtou příčku se perou Litice, Praga a Hostivař.

Extraliga mužů

 Velmi sledovaným budou zápasy Slavie s Rakovníkem a Litic s Bohemians. Rozhodnou totiž o tom, kdo finálně vyhraje základní část. Pokud sešívaní vyhrají nad Rakovníkem, budou k tomu mít jasně nejblíže. Litice jsou totiž o dva body za nimi a Bohemians mají o propastných sedm branek horší skóre. Navíc Litice předvádí, až na drobné výpadky, velmi kvalitní hokej, a tak by výhra klokanů o více jak sedm branek byla velkým překvapením. Dost možná tedy uvidíme malé předkolo semifinálových zápasů. Zbylé celky ale volno rozhodně nemají. Jejich body se jim totiž budou počítat i do nadstavbové tabulky, kterou budou hrát. Tým, který skončí po nadstavbě poslední, půjde do baráže. K ní mají nejblíže Praga s Hradcem, oba pouze se čtyřmi body.

11:00, SK SLAVIA PRAHA – HC 1972 RAKOVNÍK

R: Kavanová, Větrovský P.

H: Slavia Praha

12:00, HC HOSTIVAŘ – HC SLAVIA HRADEC KRÁLOVÉ

R: Větrovský A., Řehák

H: Hostivař

15:00, PRESIDENT – HC 1946 PRAGA

R: Větrovský A.,

H: Slavia Praha

15:00, TJ PLZEŇ LITICE – HC BOHEMIANS PRAHA

R: Tóth,

H: Plzeň-Litice

Extraliga žen

 O tom, jaký celek bude po základní části nejlepší, je již rozhodnuto. Sešívané ženy mohly slavit již po výhře nad Rakovníkem z minulého týdne. Naopak do posledních chvílí se bude bojovat o třetí a čtvrtou příčku, které zajišťují další boj o mistrovský pohár. Dohráno má Praga, která může maximálně přijet podporovat Rakovník. Pokud ho totiž Hostivař porazí, Praga padá na páté místo. Jediné, co by je mohlo zachránit, by bylo, kdyby Litice prohrály s Bohemians rozdílem alespoň čtrnácti branek. To by byly více jak dvě třetiny branek, které doposud Bohemians vstřelila. Kromě těchto duelů se ještě utká pražská Slavia s hradeckou. Hradci se body mohou hodit do baráže, i přestože se z extraligy žen letos nesestupuje. Skončit poslední ale určitě nechce nikdo.

13:00, SK SLAVIA PRAHA – HC SLAVIA HRADEC KRÁLOVÉ

R: Kavanová,

H: Slavia Praha

14:00, HC HOSTIVAŘ – HC 1972 RAKOVNÍK

R: Babická,

H: Hostivař

17:00, TJ PLZEŇ LITICE – HC BOHEMIANS PRAHA

R: Tóth, Kavanová

H: Plzeň-Litice

Bude to boj do posledních vteřin! V sobotu tedy jako vždycky – na tribunách. Hráči to budou potřebovat.

-ave-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy