U16: První letošní soustředění úspěšně za námi

Minulý týden ve středu proběhlo první letošní soustředění dívek a chlapců do 16 let. Po dohodě se sportovním ředitelem, Frankem Geersem, byl na soustředění kladen důraz na základní dovednosti. Dopolední i odpolední část byla zaměřena na příjem balonku v běhu, různých směrech a také se pilovala finální přihrávku v kruhu. 

Jak zpětně posuzuje toto zaměření hlavní trenérka Karolína Kříženecká? Co dělalo hráčkám a hráčům největší problém? 

“V této kategorii vidím, že právě přihrávka v běhu je pro většinu hráček a hráčů velkým problémem, zejména přihrávka doprava. Velkou slabinou je také klasický čistý úder, který většina z hokejistek a hokejistů používá pouze při střele na branku, ale zcela nekontrolovaně. Právě proto byly tréninky zaměřené tímto směrem. Během obou tréninků měli účastníci stovky kontaktů s balonkem, což určitě přispělo ke zdokonalení nacvičovaných technik.” 

Oba dva tréninkové bloky doplnily také dvě jednotky, které byly zaměřené na pohybovou a kondiční část, kterou měla pod kontrolou trojice trenérů Marek Brada, Jan Pádecký a Filip Schütz. Pro brankáře byl připravený celodenní trénink brankářů, který si vzala na svá bedra Barbora Čecháková.

Jaký byl cíl celodenního srazu zhodnotil svými slovy Marek Brada. 

“Kondiční část celodenního srazu si dala za cíl seznámit nadějnou mládež s plyometrií, kromě vysvětlení principu jsme si ukázali první level tréninku plyometrie. Celkem jich je pět, princip progresu nám velí začít s tím “nejlehčím” a následně postupovat k obtížnějším variantám. V početné skupině budoucích hvězd vládla dobrá nálada a těší nás chuť svěřenců učit se novým dovednostem.” 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy